MacBook ekranları ne kadar dayanıklı?

mustiko

Hectopat
Daha fazla  
MacBook 16 almak için paramı sonunda biriktirdim ve sipariş öncesi aklıma ekran dayanıklılığı geldi. Narin olduğunu tahmin ediyorum fakat bazı yerlerden duyduğuma göre çok dayanıksız. Bana bunun hakkında tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet bir MacBook'un en zayıf tarafı ekranıdır, görüntü kalitesi, renk doğruluğu aslında çok iyi fakat ufak bir sıkıntı var Apple MacBook retina ekranlarında yansımayı önlemek için püskürtülerek uygulanan bir kaplama kullanıyor bu sayede ekran hem parlak hem de yansıma konusunda orta düzey performans veriyor (Apple genellikle ürünlerini parlak üretmeyi seviyor mesela çoğu PC'de ekran matken Mac'lerde hala parlak) işte bu kaplama kesinlikle ne kadar dikkat edersen et çiziliyor. Silerken bez ile ekranın arasına ufak bir toz sıkışsa dahi boydan boya çizigin hayırlı olsun. Bu konu hakkında Apple danışmanlarını biraz sıkıştırınca biri ben genel olarak maclerimin ekranını silmek zorunda kalmazsam asla silmem dedi.

Peki nasıl silmemiz lazım?

İlk olarak silerken kullanacağımız malzeme kesinlikle ekranın kaplamasını sökecek bir kimyasal olamaması lazım. Benim önerim arıtma suyu, ekran silme sıvısı ile sildiğimde iz kalıyordu.

İkincisi ekranı ne kadar silerseniz silin mükemmel hale getiremeyeceksiniz (sadece üzerine ışık tutarak bakın ve her tarafta su lekeleri bez lekeleri vs... Vs...) Düzgün silmek için biraz tecrübe gerekli benim kendi geliştirdiğim en mükemmel sileme prosedürüm şu şekilde.

1) Kaliteli bir bezi (lens temizlemek için üretilenler ya da parlatma bezi) katlayın.

2) Bez kuruyken ekrana bastırmadan ekrandaki tozları yatay eksende alın en son tozlar silme yönüne göre birikecektir o köşeyide yukarı doğru alın. Bu adım çok önemli bunu yapmazsanız ekranınız kesinlikle çizilecektir.

3) Bezin dış kısmını nemlendirin (iyice katlayacaksınız elinize oturacak öyle cam siler gibi daire şekilde bezi açarak değil) ve ekranı soldan sağa ya da sağdan sola doğru periyodik hareketler ile temizleyin. Bu noktada asla ekranda iz kalmasını problem etmeyin hatta çok hafif nemli kalabilir.

4)Bezin iç kısmını dış kısmına katlayın yani kuru kısmı elimizin altında olsun ekranın kurumasısını 30 saniye bekleyin ve bu sefer asla bastırmadan (kuru silme ekranı çizebilir ondan bu kadar toz temizliği yaptık) dairesel hareketler ile temizleyin ekrandaki su izlerinin gittiğini ve sanki fabrikadan çıkmış gibi olduğunu göreceksiniz.

Ekran koruyucu takabilirsiniz ama görüntü kalitesinden taviz vereceksiniz ve son olarak bu kaplamanın çizilmesi genellikle ışık tutumadan görünmüyor yani dışarıda bile ekranım mükemmel görünüyor ama karanlık bir yerde ekrana ışık tutarsanız görebiliyorsunuz. (Kullanım deneyimi ve kozmetik olarak problem yaratmıyor.)

Not: bez bu şekil katlanacak, sonra iç kısmı kuru kalacağı için tam tersine çevrilip kullanılacak.

Bu şeiklde ters çeviriyorum terse katlayarak.

Bu videodaki gibi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Yanıtınız için teşekkürler ama benim merak ettiğim şey darbelere karşı dayanıklı mı mesela,kaza ile yere düşse ya da sınıfta ekranına kalem vs değmiş olsa neler olur . Kulaklık yüzünden ekranı kırılan insanlar görünce aklım karıştı biraz.

Yere düşürürsen çok büyük ihtimal ekranın kırılacak kırılmasa bile cihazın yamulacaktır çünkü 6000 serisi alüminyum kullanılıyor yani yumuşak bir metal fakat onun dışında alüminyum kasa kaliteli hissetiriyor ve asla kolay çizilmiyor. Yani kasa kalitesi olarak gayet dayanıklı cihazlar sadece tek dikkat etmen gereken şey düşürmemek düşürürsen hem ağırlıkla hem de alüminyumun plastik kadar esnek olmamasından dolayı ezilecektir. Ekran konusunda darbe alırsa kırılma ihtimali var mesela arkandan biri kalem atarsa esneyip kırılmasa bile kesinlikle çizilecektir, kapağın arasına kulaklık, kalem vb bir şey unutursan neredeyse bütün bilgisayarlar kırılır çünkü fizikteki basit makinelerin prensipleri geçerli olacaktır, sen kapağı kapamaya çalışırken ekranın o noktasında çok fazla güç uygulanacak ve büyük ihtimal kırılacak. Özetle dikkat etmen gereken şeyler çok basit:

1)Düşürmemek.

2)Kapağı kapamadan önce klavyenin üstünde ve çevresinde cisim olmadığına dikkat etmek.

3)Ekranın darbe almamasını sağlamak.

Şahsi fikirm ekran çizilme konusu dışında diğer üst segment cihazların kalitesinde bir malzeme yapısı ve dayanıklılığı var bazı konularda daha dayanıklı hissetiriyor yani herhangi bir laptopu düşürsende büyük ihtimal kırılır, herhangi bir laptopun arasında cisim unuttursanda laptop kırılır.

MacBook'un bir avantajı da aksesurarlar dikkatli kullanmak istiyorsan kılıf kullanabilirsin plasik sert kılıflar var, koruyuculuğu gayet artırıyor.

Teşekkürler ilginiz için.

MacBook hiç kullanmadım ama ekranı zayıf bir şeye benziyor

Bu bilgilerden sonra asla macbook almam hocam . Bilmiyordum bu kadar dayanıksız olduğunu.

Bu bilgilerden sonra asla MacBook almam hocam . Bilmiyordum bu kadar dayanıksız olduğunu.

Hâlâ düşünüyorum sizce almak ne derece mantıklı.
Bir dünya para verip dayanıksız olması ayrı dert tamir parasının fazla olması ayrı dert. Sırf batarya süresi ve uzun ömürlü olduğu için tercih etmek istiyorum ama hala kararsızım.

Ultrabook sınıfı normal bir laptop'dan farklı değil pek ekranları ama narin oldukları doğru. Dikkatli kullanmak gerekiyor kesinlikle, bir iPhone ekranı değil sağlamlık açısından.

MacBook'ların ekranı çok güzel. Ve diğer PC'ler gibi plastik degil. Premium hissettiriyor. Gayet iyi yani. Ayrıca macOS diye bir gerçek var muazzam bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…