Merhaba. MacBook kullanan birkaç kişiye neden MacBook tercih ettiklerini sordum. Genel olarak cihazın çok kaliteli olduğunu, uzun ömürlü bir kullanım sunduğunu ve günlük işler için oldukça stabil çalıştığını söylüyorlar. Oyun oynamayan, daha çok iş, eğitim ve üretkenlik amaçlı bilgisayar kullanan kişiler için birebir bir laptop olduğunu ifade ediyorlar.
Ayrıca Apple, dünyanın en zengin ve en büyük teknoloji devleri arasında yer alıyor. Bu kadar yüksek satış rakamlarına ulaşmayı nasıl başarıyor? MacBook kullananların deneyimlerini ve görüşlerini merak ediyorum.
Bu kadar satış yapabilmesinin birden çok sebebi var.
1- Adamların malzeme kalitesi üst seviye ve yüksek kalitede ürünler üretiyorlar.
2- Yüksek kalite ürünleri fiyatları artırıyor ama markayı daha prestijli bir hale getiriyor.
3- Bunun sayesinde marka payı alarak daha yüksek fiyata ürün satıp yüksek kar elde edip kaliteyi bozmadan üretime devam ediyorlar.
4- Sağlam yazılım. En çok bilinen özelliklerden birisidir zaten. Yzılımı bazen problemli güncellemeler gelse bile problemleri diğer güncelleme ile kapatılan stabil bir yazılım.
5- Apple cihazların güvenlik düzeyleri diğer işletim sistemlerine kıyasla daha güvenli denilebilir.
6- Toplumda oluşan kalite algısı ve statü sembolü olması. (Ekonomisi gelişmiş ülkelerde statü durumu olmayabilir.)
8- Ekosistem. Bu adamlar bu telefonu üretiyorsa alan adam bir yıl sonra direkt laptopunu da Apple alıyor çünkü ekosisteminin kullanımı söylenenlere ve kullanıcıların yorumlarına göre çalışmayı çok rahatlaştırıyor.
9- Firma ne kadar masraf yapsada yan ürünler çıkarıp bu ürünlerden daha fazla kar ederek buradaki masrafı azaltıyor.
Yani bunların hepsini topladığımızda karşımıza sağlam bir üretici çıkıyor.
İnsanların sevmesinin sebebi ya bilmeden ve sadece pahalı olduğu ve statü göstergesi olarak gördükleri için veya gerçekten yukarıda yazmış olduğum özelliklerin kullanışlılığı ve ürün kalitesindendir.
Eğer çok fazla işi aynı anda yapıyorsanız ve teknolojik ekosistemi verimli ve hızlı bir şekilde kullanmak işinize yarayacaksa Apple cihazlar gerçekten mutlu edecektir.
Şahsen ben çok gerekli bulmuyorum çünkü aynı şeyleri Android ve Windows cihazların yeterli düzeyde yaptığını düşünüyorum fakat daha profesyonel çalışmayı seven birisi için Apple güzel ama biraz pahalı bir tercih.