Cihazda halihazırda sierra 10.12.6 yüklü. Ben de o imajı Apple'ın sayfasından indirip transmac ile flasha yazdım. Ama en büyük problem ne kout tuşu ne de command+r tuşu açılışta hiçbir şekilde tepki vermiyor.
Başka bir yöntem deneyeyim dedim. Cihazı normal HDD ile açtım daha sonra flashı ve SSD'yi harici (USB)den bağladım. Yükleyici ile flashın içindeki imajı çalıştırdım ve disk seçme alanına kadar geldim bu sefer de disklerin HDD de dahil olmak üzere gereksinimleri karşılamadığı uyarısı aldım. Bellki bilmediğim bir yerde bilmediğim bir disk ayarı var ve sorun çözülmüyor. Kaldı ki taktığım SSD'yi yine Mac üzerinden (disk izlenceleri) Mac'e uygun formatlamamma rağmen.
İmaj işe yaradı. Fakat hala açılışta boot ekranına ulaşamıyorum.
İmaj şöyle işe yaradı. USB'den bağladığım SSD'ye High Sierra'yı sıkıntısız kurdum. Hatta sistem direk buradan boot oldu. HDD takılı olmasına rağmen. Neyse HDD'yi söktüm, kurduğum SSD'yi taktım. Sonuç yine bembeyaz ekran. First boot yine USB kaldı.
Alt tuşuna basılı tutmak.
Command+r basılı tutmak.
Apple logosu gelene kadar powera basılı tutmak.
Bunların hiçbiri boot ekranına ulaşmama yardımcı olmadı.
Şimdi sistemi tekrar USB'den bağlı SSD ile açtım. Aynı imaj ile sıfır kurulumu bu sefer takılı HDD üzerinden yapıyorum.
HDD kurulduktan sonra çıkarıp SSD'yi takacağım. Bakalım ne olacak.