MacBook klon diski görmüyor

• Konuyu başlatan anotia
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 1.711

anotia

Megapat
Daha fazla  
Merhaba.
Elimde eski bir MacBook var. 5400 RPM'lik bir HDD ya kurulmuş sistemi var. Bunu makinenın hızlanması için SSD ile değiştirmek istedim.
Nette envai çeşit video ve yazı vardı. Hepsi teknik olarak birbirine benzer. Bende uyguladım.
Önce SSD'yi USB kanalıyla MacBook'a bağladım ve formatladım.
Daha sonra disc utality ile sistemin kurulu olduğu diski SSD'ye klonladım.
Buraya kadar sorun çıkmadı.
HDD'yi söktüm ve yerine SSD'yi taktım.
Sonuç; bembeyaz bir ekran. İşletim sistemini mi görmüyor yoksa komple mi SSD'yi tanımıyor anlamadım.
MacBook'lar konusunda tecrübem sıfır.
Bir yerde yanlış yapıyorum ama nerede?
Yardımlarınızı bekliyorum.

Cihazın Firmware ile alakalı bir sıkıntısı var anlaşılan. SSD takılı iken mi oluyor bu? Yoksa iki diskte de mi?
İki disk takılıyken de oluyor tek disk takılıyken de, hangi diskin takılı olduğu farketmeksizin.
Bu konu bu kadar zor olmamalı gibi geliyor bana.
şuan hali hazırdaki HDD ye high sierra yı sıkıntısız kurdum. Tüm güncellemelerini de appstoredan yaptım. carbon copy cloner uygulamasıyla usb den takılı SSD ye klonlayıp sonra hdd sökük ssd yi takıp hayatıma devam etmem gerekmiyor mu?
Ben mi çok basit düşünüyorum. Kaldı ki bu yöntem bence daha karışık.
Sıfır SSD yi takıp flash ile mac i kurmak daha kolay. ama lanet olsun efi midir boot mudur bir türlü bunu algılamıyor. Ha kurulumu nasıl yapıyorum. sistemi açarak o da HDD ile. HDD ile açınca flash üzerinden ssd ye de hdd ye de yeni işletim sistemini kurabildim. Ama ssd yi takınca cihaz zaten açılmıyor. usb den boot ekmem gerek farkındayım ama o ekrana da türlü taklalar atmama rağmen ulaşamıyorum.

İki disk takılıyken de oluyor tek disk takılıyken de, hangi diskin takılı olduğu fark etmeksizin.
Bu konu bu kadar zor olmamalı gibi geliyor bana.
Şu an hali hazırdaki HDD'ye High Sierra'yı sıkıntısız kurdum. Tüm güncellemelerini de App Store'dan yaptım. Carbon copy cloner uygulamasıyla USB'den takılı SSD'ye klonlayıp sonra HDD sökük SSD'yi takıp hayatıma devam etmem gerekmiyor mu?
Ben mi çok basit düşünüyorum. Kaldı ki bu yöntem bence daha karışık.
Sıfır SSD'yi takıp flash ile Mac'i kurmak daha kolay. Ama lanet olsun EFI midir boot mudur bir türlü bunu algılamıyor. Ha kurulumu nasıl yapıyorum. Sistemi açarak o da HDD ile. HDD ile açınca flash üzerinden SSD'ye de HDD'ye de yeni işletim sistemini kurabildim. Ama SSD'yi takınca cihaz zaten açılmıyor. USB'den boot ekmem gerek farkındayım ama o ekrana da türlü taklalar atmama rağmen ulaşamıyorum.

Aslında dediğiniz gibi klonlama yöntemi ile açılması lazım. Reset NVRAM on your Mac NVRAM sıfırlayın. Ardından Command-v'ye basılı tutun. hata ayıklama modu devreye girecektir.

Aslında dediğiniz gibi klonlama yöntemi ile açılması lazım. Reset NVRAM on your Mac NVRAM sıfırlayın. Ardından Command-v'ye basılı tutun. hata ayıklama modu devreye girecektir.
alt+command+R+P ye basılı tuttum bir kaç kez kapanıp açılma sesi geldi, daha sonra command+v ye basılı tuttum sonuç: bembeyaz ekran !
Yok hiç bir şey fayda etmiyor.

şimdi herhangi birşeye basmasam da açılmaz hale geldi. İyice gitti makina

@anotia Cihazın anakartı değişmiş gibi duruyor.

RAM slotunun orada ki seri numarası ile bu Mac hakkında ki seri numarası eşleşiyor mu?
Muhtemelen eşleşmeyecek. Şuan bakamıyorum çünkü cihaz artık açılmıyor. Servise götürdüm. Servis sorunu anlayamadı ana kartta sıkıntı var sanırım dediler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı