MacBook kurulumu yapılamıyor

Arda Keçeci

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba,

Bilgisayarımda yaşadığım bazı sorunlarla ilgili yardıma ihtiyacım var. Sistem bilgileri ve yaşadığım sıkıntılar aşağıdaki gibi:

• Sistem bilgileri:

• MacBook alüminyum 13-inch (son 2008):

• Ekran kartı: NVIDIA GeForce 9400M 256MB.

• İşlemci: Intel Core 2 Duo P8600 (2.39 GHz)

• RAM: 4 GB DDR3.

• Sabit disk: 465.8 GB.

• USB bellek:

• Kapasite: 32 GB.

• İçinde şu an Windows 8.1 ISO'su var. Ventoy ile yüklemeye çalıştım ama başarılı olamadım.

• Yaşadığım sorunlar:

• Windows 8.1 kurulumu:

• OpenCore patcher ile yükseltme yapmaya çalıştım, ancak sorun çıktı ve sistemi silip tekrar kurdum.

• Fedora'yı kurarken Fedora açılmadı ve sadece siyah bir ekran gördüm.

• Windows 8.1'i yüklemeye çalışırken Ventoy ile hazırladığım USB'den boot edemedim, USB'deki Windows açılmıyor.

• Kurulum modları açılmıyor ve telefonumdan hazırladığım belleği kullanarak zorla Fedora'yı kurdum, fakat şu an Fedora da açılmıyor.

• Telefonumdan ISO'yu yazdırmıştım zar zor eski telefonumdan ölümdü bildiğiniz.

Şu an ne yapabileceğim konusunda yardıma ihtiyacım var. Teşekkür ederim(not: Normalde Arch Linux falan kullanırdım bu bilgisayarı aslında idarelik aldım eski olduğunun farkındayım ucuz diye almıştım. Normalde Arch Linux falan kurarım fakat telefonda Arch ISO'larını yazdırmakta/indirmekte çok sorun yaşadım ve Fedora kurdum fakat Fedora çoğu bileşenimi algılayamıyor/driver destek de yok, çok sorun yaşatıyordu şu anda sisteme bir şey yapmama rağmen sadece belleği boot etmeye çalışıyordum Fedora'da açılmamaya başladı.

Uzun bir denemeler sonucu sonunda MacOS'a geri döndüm temiz bir kurulum ile sorun kalmadı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı