MacBook M.2 Pro alınır mı?

Huso112

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba,

Yazılım mühendisliği bölümü okuyacağım. Hızlı oması, hafif ve daha küçük olması (bazı diğer bilgisayarlara göre), performansının yüksek olması ve şarjının uzun süre gitmesinden dolayı MacBook almayı düşünüyorum.

Ben bu modeli buldum sizce değer mi yoksa başka bir öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Derken? Pek anlayamadım.
Yazılım desteğinden bahsediyor galiba, gömülü sistemlerde bazı programlar Windows destekliyor sadece örneğin.

Bütçen imkan veriyorsa yeni model zaten alabilirsin ama 16GB RAM'li M1 Air ile bile hiç kasma donma yaşamadan sanal makine çalıştırıp sekme vs. açabiliyorum. M2 Pro çok daha iyi performans verecektir tabii ki.

Şu an dediğin bilgisayardan yazıyorum. Geçen hafta aldım 15 senelik Windows tecrübesinden sonra ilk defa Mac'e geçtim çok memnunum. Korsan yazılım falan kullanmazsın arkadaş onu demek istemiş. Cihazla ilgili sorun varsa cevaplarım.

Lisans konusunda çok sıkıntı oluyor mac.
Sıkıntı olduğu yok. Lisanslı yazılımları zaten lisanslı kullanmanız gerekiyor. Ayrıca bir yazılımcının kullanacağı ide’lerin çoğu ücretsiz zaten. Ücretli yazılımlar da ücreti ödeyerek alınmalıdır.

@Huso112 M2 Pro çok güçlü bir cihaz. Ama bence ikinci el temiz M1 Pro alın. İkisini de kullandım. M1 Pro işinizi görür. Aralarında pek fark göremedim. Test videolarını da izleyebilirsiniz

Yazılım desteğinden bahsediyor galiba, gömülü sistemlerde bazı programlar Windows destekliyor sadece örneğin.

Bütçen imkan veriyorsa yeni model zaten alabilirsin ama 16 GB RAM'li M1 Air ile bile hiç kasma donma yaşamadan sanal makine çalıştırıp sekme vs. açabiliyorum. M.2 Pro çok daha iyi performans verecektir tabii ki.

Şu an dediğin bilgisayardan yazıyorum. Geçen hafta aldım 15 senelik Windows tecrübesinden sonra ilk defa Mac'e geçtim çok memnunum. Korsan yazılım falan kullanmazsın arkadaş onu demek istemiş. Cihazla ilgili sorun varsa cevaplarım.

Korsandan ziyade üniversitesiler bazı yazılımların lisansını sağlıyor eğer ki bir bilkent gibi networkü geniş üniversitede değilsen altiumu nasıl kullanacaksın mesela aylık 300 dolar mıydı neydi bu bir örnek çoğu yazılım öğrenci lisansı vermiyor Türkiye'de ki üniversiteleri ki.

Sıkıntı olduğu yok. Lisanslı yazılımları zaten lisanslı kullanmanız gerekiyor. Ayrıca bir yazılımcının kullanacağı ide’lerin çoğu ücretsiz zaten. Ücretli yazılımlar da ücreti ödeyerek alınmalıdır.

@Huso112 M2 Pro çok güçlü bir cihaz. Ama bence ikinci el temiz M1 Pro alın. İkisini de kullandım. M1 Pro işinizi görür. Aralarında pek fark göremedim. Test videolarını da izleyebilirsiniz
Almışken sağlam ve en iyisini almayı düşünüyorum. Bizimkiler ikinci ele yaklaşmazlar ama M1'lere de bakarım. Aslında benim derdim pil biraz. Üni. gibi bir ortamda uzun süreli kullanmak önemli gibi geliyor bana.

Korsandan ziyade üniversitesiler bazı yazılımların lisansını sağlıyor eğer ki bir bilkent gibi networkü geniş üniversitede değilsen altiumu nasıl kullanacaksın mesela aylık 300 dolar mıydı neydi bu bir örnek çoğu yazılım öğrenci lisansı vermiyor Türkiye'de ki üniversiteleri ki.
Ben bilgisayarı Sakarya'da okudum Mac kullanan arkadaşlarımın da bir şeyden geri kaldığını görmedim. Windows kullanmama rağmen de tüm lazım uygulamaları bize sağlıyorlardı sadece öğrenci Mail'i ile lisans alıyorduk.

Şimdi Avustralya'da bulut tabanlı iş uygulamaları geliştiriyoruz Windows kullananlar azınlıkta. Üniversitelerinde keza yine herkeste Mac var. Sizinki bana uç bir örnek gibi geldi Altimu diye bir şeyin olduğunu sizden duydum yeni.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı