Macbook M2 + iPhone 13 ile iPhone 16 takası mantıklı mı?

Hocam hani tartışma olarak söylemek istemem fakat neden İphone telefonların sadece tasarımı aynı diye İphone 11 den beri aynı telefonu çıkartıp piyasaya sürüyorlar gibi bi algı içinde olan kesimin içindesiniz. En basitinden telefonlardan birinde A15 var Birinde A18 Bionic var. yani utanmasalar telefonun içine M1 takacaklarmış. Yani tam olarak neye dayanarak iki telefonun aynı olduğunu söylüyorsunuz. Evet konu sahibinin sorusuna bende hayır dededim zaten fakat iki telefonun arasında fark olmadığını söylemek de büyük haksızlık olur.
Tabi bu en basit örnek. Birisi 4GB ram birisi 8GB ram. Daha donanımsal farkları saymaya kalksak akşama kadar yazarız. Şu algıdan acilen kurtulun lütfen.

Hocam profesyonel fotoğrafçılıkla uğraşmıyorsanız kameranın günlük kullanımda bir farkı yok. Zaten iPhone 16'nın açıp iPhone 13'ün açamayacağı oyun da yok. Ha şu yönden katılırım size evet gerçekten batarya yönünden gelişmeler oldu. Diğer yönden bakarsak ekran yine 60Hz. Yine günlük kullanımda çok fark hissedilmeyecektir.
Evet iki telefonda çok güçlü ve İphone 13 bence her türlü ihtiyacı karşılayacak donanıma sahip bu yüzden konu sahibine zaten takasın mantıklı olmadığını söyledim. Ama konuya derinlemesine bakarsak iki telefon donanımı arasında da dünyalar kadar fark var.

Tabii bu en basit örnek. Birisi 4 GB RAM birisi 8 GB RAM. Daha donanımsal farkları saymaya kalksak akşama kadar yazarız. Şu algıdan acilen kurtulun lütfen.

Hocam ben günlük kullanıma bakarım. Telefon üzerinden developerlık ile uğraşmıyorsam veya bir sosyal medya işi ile uğraşmıyorsam, amacım sosyal medyada takılmak vs ise değecek bir takas olmayacaktır.

Tabii bu en basit örnek. Birisi 4 GB RAM birisi 8 GB RAM. Daha donanımsal farkları saymaya kalksak akşama kadar yazarız. Şu algıdan acilen kurtulun lütfen.

Evet iki telefonda çok güçlü ve iPhone 13 bence her türlü ihtiyacı karşılayacak donanıma sahip bu yüzden konu sahibine zaten takasın mantıklı olmadığını söyledim. Ama konuya derinlemesine bakarsak iki telefon donanımı arasında da dünyalar kadar fark var.

Hocam günlük kullanıcı gözüyle bakarsak ne tür woow dedirtecek farklılık olacak?

Hocam ben günlük kullanıma bakarım. Telefon üzerinden developerlık ile uğraşmıyorsam veya bir sosyal medya işi ile uğraşmıyorsam, amacım sosyal medyada takılmak vs ise değecek bir takas olmayacaktır.
Ben olsam 13 modelinden 16'ya bütçesi beni daralttığı müddetçe asla geçmezdim. Ama İphone 16 kesinlikle üst düzey bir telefon. Birde hani fanatikliğimden falan demiyorum ama bence İOS da 60 Hz faktörü asla fark edilmiyor. Bizzat kullandığım cihazlara dayanarak söylüyorum ki İos un 60 hz i ile Android bir telefonun 60 hz ini yan yana koy İos 120 Hz gibi kalıyor.

Ben olsam 13 modelinden 16'ya bütçesi beni daralttığı müddetçe asla geçmezdim. Ama iPhone 16 kesinlikle üst düzey bir telefon. Bir de hani fanatikliğimden falan demiyorum ama bence iOS da 60 Hz faktörü asla fark edilmiyor. Bizzat kullandığım cihazlara dayanarak söylüyorum ki IOS'un 60 Hz i ile Android bir telefonun 60 Hz ini yan yana koy iOS 120 Hz gibi kalıyor.

Hocam ben de uzun süre 13 kullandım telefonları kötülemiyorum. Ama o IOS'un 120Hz durma olayında lütfen objektif olun. Hiçbir 60Hz iOS cihaz Samsung'un s serisindeki 120Hz ekran gibi hissetirmez.

Hocam günlük kullanıcı gözüyle bakarsak ne tür woow dedirtecek farklılık olacak?
Günlük kullanıcı gözünden bakarsak S21 ile S24 arasında da bi fark yok. Adamlar birisine 8Gen1 takmışlar birisine 8Gen3 takmışlar. 8Gen1 in yapamayıp da 8Gen3 ün yapabileceği tek bir şey bile yok. Ama genel bakıma haklısınız ve sizi haklı bulduğumu bir kez daha belirtiyorum. Demek istediğim şey günlük hayatta hepsi idare etse de sonuçlar donanımsal olarak dünyalar kadar fark var.

Hocam ben de uzun süre 13 kullandım telefonları kötülemiyorum. Ama o IOS'un 120Hz durma olayında lütfen objektif olun. Hiçbir 60Hz iOS cihaz Samsung'un s serisindeki 120Hz ekran gibi hissetirmez.
Haklısınız elbette 120Hz çok daha iyi olur ama bence 60 Hz nasıl olur aman yarabbi gözlerim kör oldu resmen tarzında da bi durum olmuyor İOS tarafında diye düşünüyorum. Ekran gayet akıcı oluyor çünkü.

Günlük kullanıcı gözünden bakarsak S21 ile S24 arasında da bir fark yok. Adamlar birisine 8gen1 takmışlar birisine 8gen3 takmışlar. 8gen1'in yapamayıp da 8gen3'ün yapabileceği tek bir şey bile yok. Ama genel bakıma haklısınız ve sizi haklı bulduğumu bir kez daha belirtiyorum. Demek istediğim şey günlük hayatta hepsi idare etse de sonuçlar donanımsal olarak dünyalar kadar fark var.

Evet hocam haklısınız lakin S21 ve S24 arasında çok fazla dış ve ekransal olarak gelişmeler var. S21'in ekran-kasa oranı ile S24'ün ekran kasa oranı bile farklı. Kullandıkları ekran teknolojileri bile farklı. Evet Samsung s serisinde iPhone gibi aynı kamera düzeni ile geliyor ama her seferinde yeni bir değişiklikle ve düzeltmelerle geliyor.

Günlük kullanıcı gözünden bakarsak S21 ile S24 arasında da bir fark yok. Adamlar birisine 8gen1 takmışlar birisine 8gen3 takmışlar. 8gen1'in yapamayıp da 8gen3'ün yapabileceği tek bir şey bile yok. Ama genel bakıma haklısınız ve sizi haklı bulduğumu bir kez daha belirtiyorum. Demek istediğim şey günlük hayatta hepsi idare etse de sonuçlar donanımsal olarak dünyalar kadar fark var.

Haklısınız elbette 120Hz çok daha iyi olur ama bence 60 Hz nasıl olur aman yarabbi gözlerim kör oldu resmen tarzında da bir durum olmuyor iOS tarafında diye düşünüyorum. Ekran gayet akıcı oluyor çünkü.

Evet iOS dışında başka bir cihazdaki 60Hz gibi olmuyor elbette. Ama ben teknoloji mağazasına gidip elime S23 aldığımda telefon değiştirme kararı almıştım. Ben asla iOS cihazları kötülemiyorum. Kullanım açısından çok farklı cihazlar.

Ben olsam 13 modelinden 16'ya bütçesi beni daralttığı müddetçe asla geçmezdim. Ama İphone 16 kesinlikle üst düzey bir telefon. Birde hani fanatikliğimden falan demiyorum ama bence İOS da 60 Hz faktörü asla fark edilmiyor. Bizzat kullandığım cihazlara dayanarak söylüyorum ki İos un 60 hz i ile Android bir telefonun 60 hz ini yan yana koy İos 120 Hz gibi kalıyor.
Bende her telefonu kullandım. En uzun süre kullandığım yedek telefonum S22U'ydu. 14'ün ekranından kesinlikle daha akıcıydı. O Apple'nin 60'ı 120 olayı yok. 90 olabilir ama 120 olamaz. Yine de 60Hz iPhone'dan aldığım o animasyonların akıcılığı, verdiği rahatlık 120Hz Samsung'tan alamadım. 120Hz Samsung kullanacağıma 60Hz iPhone kullanırım.

Bende her telefonu kullandım. En uzun süre kullandığım yedek telefonum S22U'ydu. 14'ün ekranından kesinlikle daha akıcıydı. O Apple'nin 60'ı 120 olayı yok. 90 olabilir ama 120 olamaz. Yine de 60Hz iPhone'dan aldığım o animasyonların akıcılığı, verdiği rahatlık 120Hz Samsung'tan alamadım. 120Hz Samsung kullanacağıma 60Hz iPhone kullanırım.
Hocam zaten benim demek istediğim İOS un 60 ı Samsungun 120 si değil. Ama Aynı Hz'e sahip samsung ve iphone'u yan yana koy iphone kendini belli eder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı