MacBook M2 vs M3

elmirbae

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Uzun süredir MacBook almayı düşünüyorum. Sizce MacBook M.2 16 GB RAM 512 GB SSD modelini mi almalıyım yoksa M3 16 GB RAM 256 GB SSD modelini mi? Bilgisayarımda fotoğraf ve video saklamayı düşünmüyorum. Yapacağım derslerde veya ileriki zamanlarda 256 GB olması bana engel olur mu? Bunu harici disk alarak çözebilir miyim? 256 GB'lık alan düşüşü M3 için değer mi? (M.2 olan 50.499, M3 olan ise 47.499)

Merhaba. Bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Uzun süredir MacBook almayı düşünüyorum. Sizce MacBook M.2 16 GB RAM 512 GB SSD modelini mi almalıyım yoksa M3 16 GB RAM 256 GB SSD modelini mi? Bilgisayarımda fotoğraf ve video saklamayı düşünmüyorum. Yapacağım derslerde veya ileriki zamanlarda 256 GB olması bana engel olur mu? Bunu harici disk alarak çözebilir miyim? 256 GB'lık alan düşüşü M3 için değer mi? (M.2 olan 50.499, M3 olan ise 47.499)
Yani ilerde alan dediğiniz gibi sorun olmayacak ise sizin için kesinlikle M3 alın.

Harici disk ile disk sorununu çözebilirsiniz. Type-c bir disk kutusu ile NVMe M.2 bir disk alıp kullanabilirsiniz.

Daha günceli almanız daha iyidir bence. M3 8GB olsaydı mesela M2 16gb seçeneğini önerirdim ama ikisininde rami aynıysa m3 olsun.

Depolama işini çözmenin birçok yolu var ama benim merak ettiğim bir şey var. Harici SSD alınca uygulama kurup kullanabiliyor muyuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı