MacBook M4 Air alınır mı?

Taşınabilir SSD'den başka bir çözümüm yok maalesef. Sistemindeki depolama durumu nasıl şu an?
130 GB boş yer var ama 60 GB sistem, 20 GB Macos kaplıyor. Buna XCode eklenince sürekli yer artıyor.

130 GB boş yer var ama 60 GB sistem, 20 GB macOS kaplıyor. Buna Xcode eklenince sürekli yer artıyor.

Bende de sistem 25GB macOS 25GB harcıyor şu anlık. VS Code, 10-15 eklenti, Flutter, Java, Node JS vs. kurulu.
Son 30-50GB kalana kadar kullanırım depolamaya ihtiyacım olursa mecbur taşınabilir SSD alırım.

Bende de sistem 25GB macOS 25GB harcıyor şu anlık. VS Code, 10-15 eklenti, Flutter, Java, Node JS vs. kurulu.
Son 30-50GB kalana kadar kullanırım depolamaya ihtiyacım olursa mecbur taşınabilir SSD alırım.
Hocam can sıkıcı kısmı şu Xcode güncellemesi yaptım üstüne bir daha indirmiş gibi oldu yani koskoca Apple ve MacOS bu basit şeyi nasıl yapıyor aklım almıyor. Silip yükleme de boş çünkü sistem verisi tarafına yazdı bu artığı. Birkaç arkadaşıma sordum doldukça cihazı sıfırlıyorum diye dönüş yaptılar. Bu da periyodik olarak cihaz kurma ve yedek alma gibi angaryaya yol açmakta.

Hocam can sıkıcı kısmı şu Xcode güncellemesi yaptım üstüne bir daha indirmiş gibi oldu yani koskoca Apple ve macOS bu basit şeyi nasıl yapıyor aklım almıyor. Silip yükleme de boş çünkü sistem verisi tarafına yazdı bu artığı. Birkaç arkadaşıma sordum doldukça cihazı sıfırlıyorum diye dönüş yaptılar. Bu da periyodik olarak cihaz kurma ve yedek alma gibi angaryaya yol açmakta.

IPhone'da da aynı mevzu vardı. Sistem 8 GB kullanıyor 5GB güncellemeyi yüklüyosun sistem artık 12-13GB yiyordu. Apple'ın tüm OS'ları böyle maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı