MacBook M5 mi vs M4 Pro vs M4 Max

Krosakı

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, arkadaşıma MacBook almayı düşünüyorum fakat m5, M4 Pro ve M4 Max arasında kararsız kaldık. Kendisi endüstri mühendisliği öğrencisi ve aynı zamanda yapay zeka, veri analistliği ve veri bilimi alanlarına ilgi duyuyor. Uzun vadede en az 4-5 yıl sorunsuz götürecek, hatta çok daha uzun yıllar götürebilecek okul ve kariyer odaklı bir cihaz istiyoruz. Bu durumda fiyat performans olarak hangi işlemci daha mantıklı olur. M4 Pro yeterli mi kalır yoksa M5 daha mı avantajlıdır. M4 Max bu kullanım için gereksiz mi olur? Bütçe olarak 100'lü rakamların çok fazla aşılmaması önemli, 130-140 bandı zorlayabilir lakin zorlanmasa daha iyi tabii.

Selamlar, arkadaşıma MacBook almayı düşünüyorum fakat m5, M4 Pro ve M4 Max arasında kararsız kaldık. Kendisi endüstri mühendisliği öğrencisi ve aynı zamanda yapay zeka, veri analistliği ve veri bilimi alanlarına ilgi duyuyor. Uzun vadede en az 4-5 yıl sorunsuz götürecek, hatta çok daha uzun yıllar götürebilecek okul ve kariyer odaklı bir cihaz istiyoruz. Bu durumda fiyat performans olarak hangi işlemci daha mantıklı olur. M4 Pro yeterli mi kalır yoksa M5 daha mı avantajlıdır. M4 Max bu kullanım için gereksiz mi olur? Bütçe olarak 100'lü rakamların çok fazla aşılmaması önemli, 130-140 bandı zorlayabilir lakin zorlanmasa daha iyi tabii.
M4 Max tercih ederdim ben olsam.

Kral o 180 lakin yine de bir sorayım dedim. Niye mesela peki o?

Neden M5 degil hocam?

Not: Sordugum sorular inat olarak degil merak olarak sorulmuştur.
Tabii ki yazdıklarınız arasından en iyisi olduğu için o, bir bütçe söylemişsiniz fakat seçenekler arasına koyduğunuz zaman benim düşünceme göre en iyisi alınmalı. Teknolojik alet alırken her zaman o an gerçekten kendimi zorlayarak da olsa alabileceğimin en iyisini alırım ki siz de uzun ömürlü istiyorsunuz. Zorlanarak alınabilecekse Max değilse Pro. Düz M5 tercih etmeyin.

M5 yeni yapay zeka eklentileri ile belki daha güçlü olabilir bilmiyorum ancak pro Macbooklar daha iyi oluyor hocam. M4 pro ve Max de 4,5 yıl sıkıntısız götürür hatta daha fazla. Ancak kilit nokta şu ki prolar çok daha özellikli oluyor. Daha çok port sunuyor daha iyi ekran, fan ve minimum depolama kapasitesi 512 ile başlıyor galiba.

Tabii ki yazdıklarınız arasından en iyisi olduğu için O, bir bütçe söylemişsiniz fakat seçenekler arasına koyduğunuz zaman benim düşünceme göre en iyisi alınmalı. Teknolojik alet alırken her zaman o an gerçekten kendimi zorlayarak da olsa alabileceğimin en iyisini alırım ki siz de uzun ömürlü istiyorsunuz. Zorlanarak alınabilecekse Max değilse Pro. Düz M5 tercih etmeyin.

M5 yeni yapay zeka eklentileri ile belki daha güçlü olabilir bilmiyorum ancak Pro MacBook'lar daha iyi oluyor hocam. M4 Pro ve Max de 4,5 yıl sıkıntısız götürür hatta daha fazla. Ancak kilit nokta şu ki Pro'lar çok daha özellikli oluyor. Daha çok port sunuyor daha iyi ekran, fan ve minimum depolama kapasitesi 512 ile başlıyor galiba.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Bütçe 120k gibi lakin maks 140k

M4 Max sorma sebebim aşırı ciddi bir fark olur mu diyeydi.
Aklımdaki tercih-> M5 çip 24 GB bellek 1 TB SSD versiyonuydu kendisi 10 CPU 10 GPU.
Aynı fiyat alternatif->m4 Pro çip 12 CPU 16 GPU 24 GB bellek ve 512 SSD.
Bir üst fiyat(20k TL fark)->m4 Pro 14 CPU 20 GPU 24 GB bellek ve 1TB SSD.
En üst fiyat(180k TL)-> M4 Max işlemcili versiyon lakin fiyat epey yükseliyor.

Ürünü yurt dışına sık girip çıkan amcamdan getirmesini isteme şansımızda var. Lakin olmazsa diye TR fiyatlarıyla bakıyorum.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

M4 Max sorma sebebim aşırı ciddi bir fark olur mu diyeydi.
Aklımdaki tercih-> M5 çip 24 GB bellek 1 TB SSD versiyonuydu kendisi 10 CPU 10 GPU.
Aynı fiyat alternatif->m4 Pro çip 12 CPU 16 GPU 24 GB bellek ve 512 SSD.
Bir üst fiyat(20k TL fark)->m4 Pro 14 CPU 20 GPU 24 GB bellek ve 1TB SSD.
En üst fiyat(180k TL)-> M4 Max işlemcili versiyon lakin fiyat epey yükseliyor.

Ürünü yurt dışına sık girip çıkan amcamdan getirmesini isteme şansımızda var. Lakin olmazsa diye TR fiyatlarıyla bakıyorum.
Yurtdışı fiyatları az çok aynı galiba hocam garanti işi bozuyorsa TR almak daha mantıklı geliyor. Bence M4 pro 24-512 veya 1tb almak en mantıklısı. Aradaki 20k düşünülür sadece. Max e gerek yok. Bu arada arkadaşınızın kullandığı programların Mac desteği var mı onu araştırın hocam.

Yurt dışı fiyatları az çok aynı galiba hocam garanti işi bozuyorsa TR almak daha mantıklı geliyor. Bence M4 Pro 24-512 veya 1TB almak en mantıklısı. Aradaki 20k düşünülür sadece. Max'e gerek yok. Bu arada arkadaşınızın kullandığı programların Mac desteği var mı onu araştırın hocam.

Hocam örnek olarak m5'in istediğim seçeneğinde 30k TL fark ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı