Macbook Mavericks Yükleme

onuraslan23

Hectopat
Merhaba arkadaslar ve Recep bey ,
Benim sorunum soyle , sitenizden aldigim yardimlarla ve os 10.8.5 usb imajiyla macbook'uma kurulum yaptim. İlk sorunsuz calisiyordu sonra son surumu maverick 10.9.1 i internetten kendi indirdi. Ben de guncellemeye calistim ama islemleri cok uzun suruyodu. Neyse bekledim yinede sonunda onu da kurdu ve acildi.

Biraz baktim ve kapattim sonraki gun acma tusuna bastigimda elma ve alttaki donen yuvarlak ekrani cok suruyodu ve sonrasinda da direk kapaniyordu. Sonra 10.9.1 direk usb den kurayım dedim ve bu siteden OS X Mavericks 10.9.1 bootable USB for Intel PCs indirip usbye kurdum.

Sonra macbook'u bununla boot ettim. Bu sefer de hdd gormedi. Yani solda gozukuyor ama yari saydam sekilde baglanmiyordu . Sonra yine usb ye 10.8.5'i yukleyip boot ettim bu sefer hdd yine saydam gordu. Ama sonra sil dedigimi yapti. Bu sefer kurarken hdd'de sorun cikti. Sonra onarmak icin disk izlencesini kullandim. Hatada soyle yaziyo " Disk bolumu tam olarak dogrulanamadi" Hata: disk izlencesi bu diski onaramiyo. Yedeklediginiz dosyalari geri yukleyin.

Bir de normalde HDD'min adi hep machintoch HDD idi, maverick 10.9.1 ile boot tan sonra disk1s2 gibi bir sey oldu.

Son bir hata yuklerken : OS X bilgisayariniza yuklenemedi" Mac adli disk hasar gormus olup onarilmadigi icin os x mountain lion yuklenemedi" diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Orijinal Mac'iniz varsa neden orijinal OS X kurmuyorsunuz?

Yeni bir kurulum yaparken aşağıdaki resimdeki yere ulaşamıyor musunuz?

1) HDD'inizi seçeceksiniz
2) Partition tıklayacaksınız
4) 1 adet partition seçebilirsiniz
3) GUID (GBT) veya MBR seçimi yapacaksınız.
Apply / Uygula diyeceksiniz. Bunlar olmuyor mu sizde?

Ilk once cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Hemen deneyecegim.

Soyle soyleyeyim, bu macbook kardesimindi ve bozuk bir sekilde dolapta duruyordu. Yapabilir miyim diye girdim bu yola ve yaptim ama sonra yukarida yazdigim gibi guncelleyim derken bu hale getirdim.
Bozuk dedigimden kasit sistem cokuktu ve dvd room u calismiyordu. Ben de dolayisiyla usb yolunu denedim ama bilmiyorum daha uygun bir yol var mi? Orjinal oldugu icin baska bir yol mu denemeliyim?

- - - Güncellendi - - -

Deneyemedim. Şimdi de kurulum ekrani gelmiyor. Tam o yukleme dili sormasi gereken yerde, sadece renk yelpazesi amblemi donup duruyor. Lutfen acil yardim. Durum daha kotuye gidiyor..

Usb belleğinizi baştan oluşturun.

(Öncelikle hiç bozuk Macbook'u olaya dahil etmeden aşağıdaki adımları uygulayın. Yalnız, bozulmuştu dediğiniz Macbook'unuzda 2GB ram yoksa Mavericks, Mountain Lion ve Lion kuramazsınız.)

1) Windows'lu bilgisayarınıza sanal makina programı kurun: Virtual Box

2) Sonra bu sanal makinanın içine iAtkos 10.8.2 veya 10.8.3. Kurulumu kolay versiyonlar. Recep'in videolu rehberi var bununla ilgili.

3) Windows'lu pc'nizin içinde çalışan sanal bir Mac elde ettikten sonra, AppStore'a girip 5,5GB büyüklüğündeki Mavericks imajını sanal pc'nin içine indirin.

4) Sonra sanal Mac'iniz içine indirdiğiniz imajı, USB belleğe "bootable" şekilde yazdırmanız lazım. Disk İzlencelerini açıp, USB belleğe sağ tıklayıp Restore With diyorduk sanırım bunu yapmak için. (Şu an teşefondan yazıyorum, kontrol edersiniz siz)

5) Sanal bile olsa bir Mac tarafından oluşturulan orijinal ve katkısız USB bellek ile bozuk olan Mac'e kurulum yapmayı deneyin.

(Yine olmazsa belki hdd'i bir kontrol ettirmeniz gerekebilir.)

Sagol ilgilendigin icin Xagdas dedigin yollari izledim ama hata aldim hata su "disk bolumu tam olarak dogrulanamadi" acaba bu formatin bir ustu veya baska bir sistemi yok mu ? Diskin onarilmasi gerekiyor ama onarma islemini yapmiyor.

Bu formatın bir üstü ne demek, anlayamadım?

Unibeast ve MyHack yöntemleri de var, yeni bellekler hazırlayıp diski tekrar en baştan SİLMEYİ ve 1PARTITION yapmayı deneyebilirsin belki. Şimdilik aklıma başka bişey gelmiyor. Macbook olmasa, pc olsa, Windows dvd'si tak format at, disk sağlam mı bozuk mu anlayalım dicem ama işte Macbook.

Xagdas sağol. 3 gunluk ugrasma sonuncu basaradim ama nasil tam bilmiyorum. Anlatayım belki anlarsin, yaptigim hata boot ederken efi ye girdik ten en soldaki yerine soldan 2. secmisim harddisk artik bloke mi etti anlamadim. Şimdi kurdum 10.9.1 bakalim nasil olacak .
Dedigin gibi windows olsa hallediyosun da bu mac biraz degisik.

- - - Güncellendi - - -

Bi de seyi sorayım Recep beyin videosunda boot un kalici olmasi icin dosya atilmasi falan gerekiyor bilgisayara. Acaba mac icin de gecerli mi?

Tebrik ederim. Zaten 3günden evvel Hackintosh kuran çok enderdir. Donanımlarının falan piyango gibi çok denk gelmesi lazım.

Laptop Hardiskini çıkarıp Windows yüklü bir bilgisayara takıp biçimlendirmeyi deneyin.

Macbook'un hdd'sini o kadar kolay çıkartamayabilir. Keşke...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…