Macbook nasıl şarj edilmeli?

vayne ban

Hectopat
Herkese merhabalar,

Yazılım öğreniyorum ve bu aşamada kendime yol arkadaşı olması adına dün bir macbook pro satın aldım. M1 işlemcili 16 gb 256 ssd'li model. Sizlere sorum şu,devir sayısını arttırmamak gibi saçma bir amacım yok kullanıcaz ve elbette ki artıcak. Sadece bazı forumlarda okuduğum kadarıyla yeni nesil mac modellerinde şarjdayken kullanım yapılması devir sayısı ve pil sağlığı açısından daha faydalı deniliyor.

Son olarak,şarja takılı bıraksam gece bu herhangi bir sorun oluşturur mu? Tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum.

System.out.println("Buraya yazacak birşey bulamadım");

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu videoyu izlemenizi öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herkese merhabalar,

Yazılım öğreniyorum ve bu aşamada kendime yol arkadaşı olması adına dün bir macbook pro satın aldım. M1 işlemcili 16 gb 256 ssd'li model. Sizlere sorum şu,devir sayısını arttırmamak gibi saçma bir amacım yok kullanıcaz ve elbette ki artıcak. Sadece bazı forumlarda okuduğum kadarıyla yeni nesil mac modellerinde şarjdayken kullanım yapılması devir sayısı ve pil sağlığı açısından daha faydalı deniliyor.

Son olarak,şarja takılı bıraksam gece bu herhangi bir sorun oluşturur mu? Tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum.

System.out.println("Buraya yazacak birşey bulamadım");
Aynı cihazdan kullanıyorum , 14 bin TL ye almıştım yaklaşık 9 ay önce. Ben laptopu monitöre bağlayarak kullanıyorum , dışarı çıkacağım zamanda hub'un kablosunu çekerek dışarı çıkarıyorum.

Şarjın tam dolduktan sonra şarjda kalması bir anlam ifade etmiyor ki MacBook'ların şarjı çok fazla gidiyor. Monitör ve 1 klavye 1 mouse bağlıyken 8 saate yakın şarjı gidiyor.

Sana önerim aciliyetin olmadığı sürece bırak şarjına , zaten pro modelini aldıysan baya güçlü bir adaptör geliyor. Tak dolsun 2 saate kullan.

Bu videoyu izlemenizi öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben referans göstermeye gelmiştim sen paylaşmışsın 😄. Dostum bu adamın dediklerini yapman yeterli çok fazla düşünmeni gerektiren bir durum yok. Zaten candaş abi uçak mühendisi yani bu elektronik işlerinde ve yazılım işlerinde bilgili birisi.

Ben referans göstermeye gelmiştim sen paylaşmışsın 😄. Dostum bu adamın dediklerini yapman yeterli çok fazla düşünmeni gerektiren bir durum yok. Zaten candaş abi uçak mühendisi yani bu elektronik işlerinde ve yazılım işlerinde bilgili birisi.
Zaten biraz rahat olmak gerekiyor. Sonuçta pil değişimi o kadar zor değildir heralde. Ben videoda anlatılan gibi kullanıyorum genelde ve çok fazla sarj etmeme rağmen bataryam eskimedi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-04-21 120801.png
    Ekran görüntüsü 2022-04-21 120801.png
    59 KB · Görüntüleme: 475

Technopat Haberler

Geri
Yukarı