MacBook Nasıldır?

184424

Hectopat
Makaleler
2
1 yıl sonrası için almayı hayal ettiğim bir dizüstü. Malzeme kalitesi nasıldır ve kodlama, video render, ekran kalitesi, hızı nasıldır? Fiyatlara bakınca parçası pahalı olan Audi'lere benzetmekle yetindim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha çok iş bilgisayarı olarak kullanılıyor eğer sürekli yanınızda taşımayacaksanız almanızı tavsiye etmem onun parasına çok daha iyi masaüstü bir iş bilgisayarı toplayabilirsiniz.

Parasının hakkını vermeyen Kapitalizm'in kuru örneği olan hakkından daha vasat olan o fiyata daha kalitelisi alınacak olan dizüstü bilgisayar bkz: ASUS yeni nesil laptoplar.
Kapitalizm her yere işlendi. İnsanları sistemin kölesi yapıyor fakat şikayetçi olan yok görünüyor. Her neyse ben malzeme kalitesi, güncelleme, stabillik ve uzun süre götürmesini istiyorum. Bunları 7 yıl karşılar mı?

Malzeme kalitesi benim de hoşuma gidiyor ama zaten artık ultrabook'ların çoğunun malzeme kalitesi iyi.(Dell XPS, Lenovo ThinkPad, Huawei MateBook, ASUS ZenBook gibi.) Ekran kalitesi de güzel.

Güncelleme olarak Windows bilgisayarları geçemez. Windows bilgisayarlar sonuna kadar güncelleme alıyor.

Stabilite olarak bence Windows stabil ama sorun yaşayan insan için değil. macOS'te sorun yaşayan fazla kişi görmedim.

Bahsettiğiniz özellikler çoğu ultrabook'ta var yani tercih meselesi. iPhone'unuz varsa MacBook alın.

7 yıl hiçbir laptopun pili dayanmaz bu arada.

Aynı özellikler varsa diğer cihazlara yönelmek daha mantıklı. Ben de Windows'u stabil buluyorum. Ama aslında kurduğun sisteme göre değişiyor olay.

Şu anki kullandığım cihazı şarja bağlı kullanıyorum. 5 yıl oldu batarya ömründe kısalma olmadı. Ama bir Android telefon olsa çoktan öteki aleme yolculuğu yapıyordu. Ama temelinde yaşlandı.

Render; konusunda dünya ilklerinde yer alan bir laptop denebilir. Donanımı diğer bilgisayarlardan daha kötü olsa bile kendine has olan macOS hafif yazılım sayesinde render konusunda bayağı iyi.
Adobe programları ile optimizasyonlu. 'MacBook After Effects Render Time' diye arattığınızda çok daha iyi anlayacaksınız.

Ekran kalitesi; 5K Retina ekran yani 5000 piksele sahip bir ekran ne kadar net olduğunu siz anlamışsınız zaten piksel sayısından. Fakat kullanıcı arayüzü 1920X1080 gibi görünüyor aslında siz 1080P gibi görsenizde aslında karşınızda 5000 piksel var. Sadece ikonlar 5K üzerinde olsa çok küçük olacağı için arayüz 1080 gibi.

Malzeme; konusunda da iyi olduğu düşünüyorum zira Air serisi çok ama çok hafif olmasına rağmen neler başarıyor örnekleri çok.

Kodlama; konusunda Unix tabanlı bir işletim sistemi barındırıyor. Bu konuda da kendisi o yüzden Terminal sayesinde ilklerde. Zaten yazılımcılara bakarsanız çoğu MacBook kullanıyor dikkat ettiyseniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar güzel ve detaylı yazdığınız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…