MacBook önerisi

can15223

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar seneye üniversiteye gideceğim ve bilgisayar okuyacağım. Bu yüzden bir MacBook almayı düşünüyorum ama nasıl bir MacBook almalıyım bilmiyorum.
• Şu an kullandığım laptop 15.6, MacBook'lar 13.3, fazla sorun olur mu?(büyük olanlar çok pahalı)
• Air ile Pro arası çok fark olur mu? Para farkına değer mi?
• Air yeterli olur mu?
• Air'in ısınma sorunu var mı?

Air ve Pro arasinda evet farklar yasarsin ama tam olarak hangi islemlerde kullanacaksin?
Air bana her turlu isini gorebilir gibime geliyor ama 16 GB RAM'e cikabilirsen daha tatli olur senin icin. Aralarindaki fiyat farki yaptigin veya yapacagin islere gore dusunup kendin karar vermen daha dogru olur.
Bence laptop icin 13 inc yeterli ancak kurgu islerinde masada calisirken tek ekran o da 13.3 bence yetersiz kalıyor.
M serisi CPU'ya gectikten sonra kolay kolay isinma sorunu yasamazsin Air ile ama cok yukteyken Air fansiz Pro fanli oldugu icin aralarindaki buyuk bir fark daha ortaya cikmis olur.

1- Bence ekran boyutu tam ayarında. İlk başta biraz küçük gelse de alışırsınız. 15"ler bence fazla büyük böyle bir notebook için.
2- Temel fark Air'da pasif soğutma varken Pro'da fan var. Yük altında uzun süre çalışmayı düşünmüyorsanız eksikliğini hissetmezsiniz.
3- Yukarda bahsettiğim kriteri karşılıyorsanız Pro'ya para baymak yerine Air alıp RAM ve depolama yükseltmek daha mantıklı. Hem yeni kasa.
4- Sorun denemez ama oyun oynama veya uzun süreli ağır render yapılması durumunda ısınma yüzünden performans kaybı olacaktır.

• Bir zamandan sonra alışıyorsunuz ekrana.
  • Pro model ile arasında pek bir fark yok. Sadece fan ve touchbar var o kadar.
  • Günlük kullanım için gayet yeterli. (üniversite içinde)
  • Çok uzun süreliğine ağır iş yapmadığınız sürece. Çok az ısınıyor cihaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı