MacBook pil durumu şarj olmuyor ve şarj eksiliyor

Semih087

Decapat
Daha fazla  
MacBook Air M1 Monterey 12.1 kullanıyorum cihazda 6 gündür değişik bir durum var günde 1 sefer yapiyor bu işlemi şarj %100dolu iken %90a kadar yavaş yavaş düşüyor ve sonra tekrar şarj ediyor bu işlemi güç adaptörü takılıyken yapiyor güç kaynağı: Güç adaptörü pil durumu şarj olmuyor olarak gözüküyor bu sırada ve dikkatimi çeken nokta daha var bu işlemlerin başlandığı günden beri coconutbattery isimli programda pil kapasitesinin düştüğünü görüyorum %100'den %97.8e sonrada şu an %96.3 gozukuyor Apple pil sağlığı kisminda ise pil kapasitesi %100 pil sağlığı normal gozukuyor sizce sorun var mı nu normal mi sizin başınıza da bu şekilde bir olay geldi mi özellikle tecrübeli arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adaptöre takılı olduğu için sadece sistem seçenekleri öyle gösteriyor olabilir, belki de küçük bir bug'dan ibarettir.
Bildirim çubuğunda yukarıda pil şarj olmuyor yazıp, pil penceresinde ise şarj oluyor yazması bunun mantısı nedir hocam.

@rofl hocam peki sizde pil optimize işlemini tamamladığı için %79 şarda duraklatılmış olarak gözüküyor du bana attığınız resimde peki güç adaptörü takılı olmaya devam ettiğinde şarjı %100e filan tamamlıyor mu uzun süre takılı kaldığında yoksa ne olursa olsun sabit %79'da mı sabitliyor şarjı.

@rofl siz "Şimdi Tam Şarj Et" demezseniz kendi hiçbir zaman şarj etmiyor değil mi %80'de sabit kalıyor mesela arada da olsun şarj ettiğini hiç gördünüz mü mesela siz tam şarj et demeden kendi kendine %90 ya da %100 yaptığı hiç oldu mu?

@Semih087 Evet, 1-2 saat boyunca bataryayla kullandığım zaman bir kereliğine dolduruyor. Ondan sonra 80'e düşürüyor.

@rofl Hocam yukarıda vermiş olduğunuz cevap bataryayla kullandığınız zaman şarjının bir kereliğine doldurup sonra tekrar %80e indirdiğini söylediniz peki sürekli şarja takılı olduğu durumda prizden çıkarmazsanız sabit mi kalıyor şarj %80 de yoksa %100 yapıp %80e mi düşürüyor bunu merak etmiştim.

Son düzenleme:
@rofl hocam ekran görüntüsü atmasanız bile en azından şunu öğrenebilir miyim sizde sistem tercihlerinde enerji tasarrufu diye bir seçenek çıkıyor mu ampul şeklinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…