MacBook Pro 2011 laptopa Windows 10 kurma

camosur

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime X570-Pro
Merhaba, Technopat ailesi.
Benim MacBook Pro bilgisayarım var ve eskiden Windows 8 kurulu idi.

Bende alt+CMD+r tuşlarından sıfırlamadım ve Mac OS X Lion 10.7.5 kuruldu. Akabinde El Capitan DMG indirip yükle dedim ve yükseltme yaptı.
Boot camp ile disk yeri bozulduğundan sanal disk gösterip, USB belleği "Rufus" yardımı ile Windows 10 GPT seçip bootladım.

El Capitan sürümünde boot camp te ISO görüntüleyici yok diye sanal disk göstererek ilerledim ancak açılışta "alt" tuşunu basınca USB'yi görmüyor, Rufus gibi yardımcı bir program ya da bağlangıçta USB görmesi için bir yolu var ise yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.

USB bu videoya göre olşturdum ancak format sırasında disk silip oluşturulmuyor. USB düzgün bir şekilde boot yapmam için yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Boot Camp ile iso dan oluşturma usb ayarı ile ilerleme kaydetti ve bilgisayar yeniden başladı ancak açılışta siyah ekranda "No bootable device -- insert boot disk and press any key" yazıyor ve duruyor, bende yeniden başlatıp "alt" ile usb giriş yapınca format ekranında "BOOTCAMP" bölümününde ilerleme kaydedemiyorum, silebiliyorum ama oluşturamıyorum, GPT ayarlı gibi açıklama var altta.. Artık ne yapacağımı şaşırdım açıkçası..

Bilgisi olan yok mu? Teşekkürler.

------------------------------------------------------------------

Uyguladığım Çözüm Yolu:

1. OS X Mavericks Install i sürümünü indirip "balenaEtcher" usb boot edip kurulumu yaptım,
2. Windows 7 (Ses sorunu için Tercih ettim) "Windows 7 USB DVD Download Tool" ile usb boot ettim,
3. DVD okuyucu sorunu olduğundan "DAEMONTools" ile sanal sürücü oluşturdum,
4. Bootcamp ile diskleri 2 ye böldüm ve yeniden başlattım,
5. Tuxera NTFS. dmg kurdum, Bootcamp sürücüsünü NTFS ile biçimlendirdim ve Windows dosyalarını Bootcamp sürücüsüne kopyaladım.
6. rEFIt-0.14 kurdum ve yeniden başlatıp windows usb takarak "Partition 1" seçeneği ile başlattım.
7. Kurulumu başarılı bir şekilde tamamladım.

Not: Format ekranında disk sıfırlama yapmadan Farklı bir SSD vs Disk takarak "Yenile Basarak" kurulum yapabilirsiniz.

Not 2: Brigadier uygulamasını indirip, çalıştırarak Macbook serinize göre otomatip seçip yaparak en son güncel sürümünü indirebilirsiniz.

Çok uğraştım belki 10 gün ama uyguladığım yol başarılı oldu, Yarı yolda kalanlar için umarım açıklamam yardımcı olacaktır.

Not 3: Windows 8.1 iso dosyasını pc açık iken güncelleyin akabinde Windows 10 a güncelleyin ve sürücüleri indirip sorunsuz full sistem tadını çıkarın arkadaşlar. Bu sayfada burada kapanmıştır.

Ses sorunu geçişler ile çözmüş oldum.

Güncelleme..
Sorun köklü çözülmüştür. Cevap bu linkte..

"""@vecihihurkus7 """
MacBook cihazınıza UEFI ile Windows kurulumu yapınca ses çalışmıyor eee legacy yüklemeyi de Mac kabul etmiyor ne yapacağız? Ben bu sorunu şöyle aştım. Efendi efendi macOS kurdum bilgisayarıma sonra bölüntüledim hard diskimi çıkardım bilgisayardan. Gittim başka bir bilgisayara bağladım legacy Windows 10 kurulumu başlattım kur dosyaları kopyalayıp yeniden başlatırken bilgisayarımı kapattım, hard diskimi tekrar macbooka bağladım kuruluma oradan devam ettim. Bootcamp sürücülerini yükledim ve ses aktif. Sorun tamamen UEFI ile kurulduğu için yani.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı