MacBook Pro 2013'te Kernel_task %80 sistem kullanıyor

Lasantalo

Hectopat
Son 3 gündür MacBook kullanılmaz hale geldi. Güç tuşuna bastıktan sonra açılış sesi gelir gelmez ekran kapanıyor ve MacBook açılmıyor. Açmak için yapmam gereken şey güç tuşuna Apple logosu gelene kadar basılı tutmak, onun haricinde kesinlikle açamadım. Açtıktan sonra kullanmaya çalıştığımda aşırı bir kasma oldu, hiçbir şeyi açamaz hale geldi sebebini öğrenmek için etkinlik monitörünü açtım ve Kernel_task sistemin %80'ini kullanıyordu. Yardımcı olabilir misiniz?
MacBook Pro 2013 sonu.

Son 3 gündür MacBook kullanılmaz hale geldi. Güç tuşuna bastıktan sonra açılış sesi gelir gelmez ekran kapanıyor ve MacBook açılmıyor. Açmak için yapmam gereken şey güç tuşuna Apple logosu gelene kadar basılı tutmak, onun haricinde kesinlikle açamadım. Açtıktan sonra kullanmaya çalıştığımda aşırı bir kasma oldu, hiçbir şeyi açamaz hale geldi sebebini öğrenmek için etkinlik monitörünü açtım ve kernel_task sistemin %80'ini kullanıyordu. Yardımcı olabilir misiniz?
MacBook Pro 2013 sonu.

Termal macun en son ne zaman sürüldü hocam.

1 yıl olmamıştır ama CPU sıcaklığı 45-50 arasında
Size Apple resmi sitesinde buldum hocam:
"Kernel_task görevinin işlevlerinden biri CPU'yu yoğun olarak kullanan işlemler için kullanımı kısıtlayarak CPU ısısının yönetilmesine yardımcı olmaktır. Bir başka deyişle kernel_task, Mac'iniz size sıcak gelmese de, CPU'nuzun aşırı ısınmasına neden olan koşullara yanıt verir. Ancak kendisi bu koşullara yol açmaz. Kernel_task, CPU sıcaklığı düştüğünde etkinliğini otomatik olarak azaltır."

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı