MacBook Pro 2020 ekranda leke oluşması

ysfozgen

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, MacBook Pro 2020 ekranımın camın altında fotoğraftaki gibi bir leke belirdi. Sadece silmiştim hafif nemli bezle ama bu lekeyi birkaç gün sonra fark ettim. Neden olur, bilemedim. Silsem de geçmiyor. Ekranın alt tarafında muhtemelen. Garantisi bitti cihazın. Ne yapmam gerekir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_8367.jpg
    IMG_8367.jpg
    70,1 KB · Görüntüleme: 432
Garantisi bitsede Apple magazasina bir goturup sansinizi denemenizi oneririm.
Kibar bir sekilde gosterip probleminizi anlatmaniz gerekiyor.
Bir ihtimal garantisi gecse dahi tamir etme sanslari var...
Eger kabalasip ne bicim laptop bu, ekrani bozuluyor iki senede derseniz eger garantisi gecmis urununuzun, uzgunuz diye bir cevap alma ihtimali daha yuksek :)

Neden olabilire gelirsek...
Nasil bir bezle sildiniz? O bez daha baska bir amacla kullanildimi - atiyorum mutfagin fayansini silmek gibi?
Alkol, jif gibi ev temizliginde kullanilan urunler, ekranin onundeki siyah yansima tabakasina zarar verir.
Hafif nemli microfiber bir bezle silmeniz gerekebilir.
Ekrani kapatiyormusunuz tamamen? Klavyede olan bir cisim/leke ekrani cizmis olabilir.

Garantisi bitsede Apple magazasina bir goturup sansinizi denemenizi oneririm.
Kibar bir sekilde gosterip probleminizi anlatmaniz gerekiyor.
Bir ihtimal garantisi gecse dahi tamir etme sanslari var...
Eger kabalasip ne bicim laptop bu, ekrani bozuluyor iki senede derseniz eger garantisi gecmis urununuzun, uzgunuz diye bir cevap alma ihtimali daha yuksek :)

Neden olabilire gelirsek...
Nasil bir bezle sildiniz? O bez daha baska bir amacla kullanildimi - atiyorum mutfagin fayansini silmek gibi?
Alkol, jif gibi ev temizliginde kullanilan urunler, ekranin onundeki siyah yansima tabakasina zarar verir.
Hafif nemli microfiber bir bezle silmeniz gerekebilir.
Ekrani kapatiyormusunuz tamamen? Klavyede olan bir cisim/leke ekrani cizmis olabilir.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Apple destekle görüştüm servise yönlendirdi. Ekranı fiber bezle sildim çok az suyla nemlendirerek. Zaten klavye izleri var ekranda ama çalışırken beyaz ekranda belli olmuyor onlar. Bu çok farklı iç tarafta. Bakalım servise götürüp bir şansımı deneyeceğim. Teşekkürler

Bilgisayarı apple destek ile görüştükten sonra Ankara Gürgençler servise götürdüm. Garantisi bittiği için yüksek ihtimalle ücretli değişim olacağını, fiyatınında 9-10 bin civarı olacağını söylediler. Gerek yok dedim. Bilgisayara hava tuttum ve o leke dediğim şey kıl gibi bişeymiş ekranın arasında ve üfletince ekranın altına düştü. Bu sayede lekeden kurtuldum şimdilik ☺️ Başına gelen olursa yararlanması için yazmak istedim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı