MacBook Pro A1278 için macOS sürüm önerisi

Makaleler
3
Daha fazla  
RAM
12GB
SSD veya HDD modeli
870 evo
Ekran kartı
Dahili
İşlemci
İ5 3210M
Merhaba, elimde MacBook Pro A1278 modeline sahibim yeni bir Samsung 870 EVO taktım ve 12 GB RAM'e sahip. Şimdi ise macOS kuracağım ama hangi sürümü kursam bilemedim. Şu anda Monterey düşünüyorum ekstra olarak Bootcamp ile Windows 10 kurmak istiyorum.
Monterey'in Bootcamp desteği var mı ve bu her iki işlem için flash bellek yeterli mi yoksa PC'ye bağlanmam gerekli mi?

İlgili cihazınızın native olarak Catalina desteği var. Ancak Opencore Legacy Patcher ile Ventura dahil tüm sürümleri kullanabilirsiniz. Kurulum için aşağıdaki videoyu kullanabilirsiniz. Kullanmakta olduğunuz cihazı ben 16GB Ram ve SSD takviyesi ile Ventura sürümünü rahatlıkla kullanmaktayım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

SSD boş yani işletim sistemi yok bu halde anca BIOS'a girerim sanırım bu işlemi daha sonra yapabilirim ama ben direk olarak Windows'tan Monterey veya Ventura flash bellek hazırlayıp MacBook'a takıp kurmak istiyorum. Bunun için ekstra bir şey yapmaya gerek var mı? İlk defa boş bir diske macOS kuracağım.
Ve dediğim gibi Bootcamp desteğide var mıdır?

Sanırım Catalina kurmam gerekli ilk başta anlayamadım.

Ben bu işi çözemeyeceğim galiba
Disk boş işletim sistemi yok.

Bilmeyen biri için biraz zordu.
Transmac ile DMG dosyasını Flash'a yazdırıp kurmaya çalışacağım.

Merhabalar, high sierra kurulumunu yaptım dediğiniz gibi opencore ile de monterey kurayım dedim elma logosunda bar sürekli dolup reset atıyor daha sonra kısır döngüyle devam ediyor.

Son düzenleme:

burdaki imajı kullanarak catalina kurulumu sonrasında işlemlerinizi yapabilirsiniz

Late 2011 dort cekirdek i7'li MacBook Pro sahibiyim. High Sierra'nin ustu tat vermiyor.

Ben olsam Mojave kurardim. Senin senaryonda ecnebilerin best of both worlds dedigi turden bir secim olur.

Late 2011 dort cekirdek i7'li MacBook Pro sahibiyim. High Sierra'nin ustu tat vermiyor.

Ben olsam Mojave kurardim. Senin senaryonda ecnebilerin best of both worlds dedigi turden bir secim olur.

Biraz araştırdım da EFI / BIOS ayarlaması vesaire vesaire karmaşık geldi. İlk balta YouTube videolarına ve yorumlarına bakınca OpenCore ile direk kuruluyormuş gibi gözüküyor ama değilmiş
Mojave'de High Sierra'nın makyajlanmış hali diyor internette şahsen yeni olduğu için Catalina tercih ederim tabii bu sürümlerin eski yeni farkından çok iş ve yenilik için farkı varsa hak veririm.
Neyse Bootcamp ile Windows 10 kuramadım çok uğraştırıyor insanı Catalina'ya geçeyim olmadı biraz daha araştırıp Monterey kurmaya çalışacağım (Monterey'i çok istiyorum)

Ben Macbook Pro 2012 mid cihazımda Big Sur ile kullanımda çok memnun kaldım. Şu an yeni Monterey kurdum akıcılık biraz düştü ama kullanım açısından bende memnunum. Opencore Legacy Patcher in güncellenmesini bekliyorum Sonoma kurulumu için

Catalina kurarsam sadece OpenCore ile Monterey sürümüne geçebilir miyim?
Ben Monterey kurulum ekranında kendi SSD diskimi temizledim öyle kuruluma geçtim daha sonra sürekli elma logosuyla beraber yüklemeye geçti reset attı tekrar kuruluma geçti sonrası aynı

Bir sorum olacak OpenCore legacy ile kurarken EFI'yi seçip macOS sürümünü'de seçtikten sonra direk kuruluma mı geçiyoruz yoksa eski macOS yüklü sistem diskimizi "sil" diyerekten mi (tamamen sıfırlama) kuruluma geçiyoruz? Ben diskimi sıfırlayarak kurmaya çalıştım acaba o yüzden mi elma logosunda kısır döngüde kaldım?
Direk sıfırlamadan kuruluma geçersek eski macOS sistemi de siliniyor değil mi?

Flash bellek ile kuruyorum.

Son düzenleme:

Catalina sonrasında yapacaksın işlemleri ben bu şekilde kurulum yaptım.

OpenCore Legacy 1.0.1 ile Sonoma

Son düzenleme:
Catalina sonrasında yapacaksın işlemleri ben bu şekilde kurulum yaptım.

Eki Görüntüle 1967499

OpenCore Legacy 1.0.1 ile Sonoma

Eki Görüntüle 1967502
Bende HD3000 500mb var sıkıntı olur mu?

Ayrıca YouTube'da da vardır ama olmayıpta yaptığınız başka bir işlem var mıdır OpenCore üzerinden veya Command'dan?

10.15.7 DMG ile Transmac'e yazdırayım kurulursa Windows 10 kurmak istiyorum eğer Bootcamp izin vermez ise Ventura'ya geçmeye çalışacağım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…