İlgili cihazınızın native olarak Catalina desteği var. Ancak OpenCore legacy patcher ile Ventura dahil tüm sürümleri kullanabilirsiniz. Kurulum için aşağıdaki videoyu kullanabilirsiniz. Kullanmakta olduğunuz cihazı ben 16 GB RAM ve SSD takviyesi ile Ventura sürümünü rahatlıkla kullanmaktayım.
İlgili cihazınızın native olarak Catalina desteği var. Ancak OpenCore legacy patcher ile Ventura dahil tüm sürümleri kullanabilirsiniz. Kurulum için aşağıdaki videoyu kullanabilirsiniz. Kullanmakta olduğunuz cihazı ben 16 GB RAM ve SSD takviyesi ile Ventura sürümünü rahatlıkla kullanmaktayım.
Merhabalar, high sierra kurulumunu yaptım dediğiniz gibi opencore ile de monterey kurayım dedim elma logosunda bar sürekli dolup reset atıyor daha sonra kısır döngüyle devam ediyor.İlgili cihazınızın native olarak Catalina desteği var. Ancak Opencore Legacy Patcher ile Ventura dahil tüm sürümleri kullanabilirsiniz. Kurulum için aşağıdaki videoyu kullanabilirsiniz. Kullanmakta olduğunuz cihazı ben 16GB Ram ve SSD takviyesi ile Ventura sürümünü rahatlıkla kullanmaktayım.
SSD boş yani işletim sistemi yok bu halde anca BIOS'a girerim sanırım bu işlemi daha sonra yapabilirim ama ben direk olarak Windows'tan Monterey veya Ventura flash bellek hazırlayıp MacBook'a takıp kurmak istiyorum. Bunun için ekstra bir şey yapmaya gerek var mı? İlk defa boş bir diske macOS kuracağım.
Ve dediğim gibi Bootcamp desteğide var mıdır?
Sanırım Catalina kurmam gerekli ilk başta anlayamadım.
Ben bu işi çözemeyeceğim galiba
Disk boş işletim sistemi yok.
Bilmeyen biri için biraz zordu.
Transmac ile DMG dosyasını Flash'a yazdırıp kurmaya çalışacağım.
Merhabalar, high sierra kurulumunu yaptım dediğiniz gibi opencore ile de monterey kurayım dedim elma logosunda bar sürekli dolup reset atıyor daha sonra kısır döngüyle devam ediyor.
Late 2011 dort cekirdek i7'li MacBook Pro sahibiyim. High Sierra'nin ustu tat vermiyor.
Ben olsam Mojave kurardim. Senin senaryonda ecnebilerin best of both worlds dedigi turden bir secim olur.
Ben MacBook Pro 2012 mid cihazımda Big Sur ile kullanımda çok memnun kaldım. Şu an yeni Monterey kurdum akıcılık biraz düştü ama kullanım açısından bende memnunum. OpenCore legacy patcher in güncellenmesini bekliyorum Sonoma kurulumu için.
Late 2011 dort cekirdek i7'li MacBook Pro sahibiyim. High Sierra'nin ustu tat vermiyor.
Ben olsam Mojave kurardim. Senin senaryonda ecnebilerin best of both worlds dedigi turden bir secim olur.
Catalina kurarsam sadece OpenCore ile Monterey sürümüne geçebilir miyim?
Ben Monterey kurulum ekranında kendi SSD diskimi temizledim öyle kuruluma geçtim daha sonra sürekli elma logosuyla beraber yüklemeye geçti reset attı tekrar kuruluma geçti sonrası aynı
Bir sorum olacak OpenCore legacy ile kurarken EFI'yi seçip macOS sürümünü'de seçtikten sonra direk kuruluma mı geçiyoruz yoksa eski macOS yüklü sistem diskimizi "sil" diyerekten mi (tamamen sıfırlama) kuruluma geçiyoruz? Ben diskimi sıfırlayarak kurmaya çalıştım acaba o yüzden mi elma logosunda kısır döngüde kaldım?
Direk sıfırlamadan kuruluma geçersek eski macOS sistemi de siliniyor değil mi?
Flash bellek ile kuruyorum.
Bende HD3000 500mb var sıkıntı olur mu?Catalina sonrasında yapacaksın işlemleri ben bu şekilde kurulum yaptım.
Eki Görüntüle 1967499
OpenCore Legacy 1.0.1 ile Sonoma
Eki Görüntüle 1967502