MacBook Pro A2141 pil devri 120 gözüküyor

JeaNDe

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook
Meslek
Developer Fullstack.
Merhaba arkadaşlar MacBook Pro A2141 (16 2019).
2020 yılında satın alınmış seri numara sorgulatma da öyle yazıyor.
Yani 4 yılını tamamlamış sayılır.

Sorum şu şekilde; pil devri 120 4 yıl için az değil mi? Pil değişmiş diye düşünüyorum.
Apple donanım testi yaptığım da herhangi bir sorun görmüyor.

Aynı zaman da pil değiştiyse eğer orijinal olup olmadığını nasıl anlarız?
Pil üretici marka; dsy yazıyor.

Galiba pil ilk fabrika çıkışlı gibi, pil tarihine bakıyorum. Bilgisayarın üretim tarihinden eski (bu normal bir şey onu biliyorum) demek ki, pil döngüsü normal yani 4 yıl boyunca 120 kez döngüye girmiş neyse bu sayede cihazım tamamiyle orijinal ve sağlam.

Dosya Ekleri

• örnek.png
    örnek.png
    1 MB · Görüntüleme: 40
Sürekli pilde tam şarj kullanmışlar. Bu da kapasite düşüşüne neden olmuş. Bir değişim ya da üç kağıt görünmüyor bu imajlara göre.

Sürekli pilde ve tam şarj olayı nedir hocam.
Mesela devir sayısının az değişmesi için nasıl yol izlememiz lazım?

Son düzenleme:
Sürekli pilde ve tam şarj olayı nedir hocam.
Mesela devir sayısının az değişmesi için nasıl yol izlememiz lazım?
Devir sayısı düşük olmasına rağmen sizin pilin yıpranma payı büyük. Bu da sürekli şarjda kullanıldığına işaret ediyor. Bunlar normal. Birşeyleri koruyacağın diye kullanmaktan aci kalır olduk. Eğer alırsanız gönlünüzce kullanın. Çünkü ya kapasiteden feragat esip hep şarjda kullanacaksınız ya da devir sayısını artıracaksınız. En olmadık yerde pili değiştirirsiniz. Kendi Mac Pro ve Mac air bilgisayarımı asıl alma nedenlerimden biri olan pil ömrü için genelde pilde kullanırım. %20nin altına da düşürmemeye özen gösteririm. 10 senelik Mac air hala beni pil ömrü olarak fazlaca tatmin edebiliyor. İhtiyaç halinde saatlerce kullanabiliyorum.

Hocam cihazı aldım zaten dediğiniz gibi pil yıpranmış genel olarak adaptörle kullanıyorum. Ama yine de sarı % 85-86 gibi olduğunda çıkarıyorum. Çok olası bir durum olmadığın da %36-40 altına düşmüyorum. Bu aralar ise direk pille kullanmaya başladım.

Merak ettiğim istediğim şekilde kullanırsam ne kadar daha gider. Pil değiştirmem gerekirse. Para sorunum yok orijinal Apple zorlu Center üzerinden değişim yapabilir miyim hala destek veriyorlar mı acaba?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı