PossibleTurco
Kilopat
- Makaleler
- 34
Yalnız konu sahibi RX serisi olan Macbook Pro almayacak. 13 İnç olan İris Plus 645 Macbook Pro düşünüyor. RX grafik kartlı olanlar 20K'dan aşağı değil.RX5300M RX5500M RX5600M makine güçsüz öyle mi?
O oyun laptopunu sırtında taşımaya kalksan omuz ağrılarından muzdarip olursun bence mühendislik okuyan biri için çizim programlarını düzgünce kullanabilmek açısından MacBook daha mantıklı kalır görüşündeyim. Üzerindeki SSD Samsung 970 Evo Plus sanırım okuma yazma hızları 3.3GB testlerde.
Dostum alacağı Mac'te, bu GPU olmayacak ki. Neden konuyu sapıtıyorsun?
30.000 TL'ye yakın olan MacBook Pro'da bu GPU var.
Bu GPU'nun gücü bir RX470, 570 etmiyor.
Yalnız konu sahibi RX serisi olan MacBook Pro almayacak. 13 inç olan iris Plus 645 MacBook Pro düşünüyor. RX grafik kartlı olanlar 20K'dan aşağı değil.
Kardeşim benim dediğim mobil GPU senin gösterdiklerin masaüstü GPU'su biri daha fazla enerji tüketiyor biri daha az enerji üreterek o performansı bir notebook cihaza sunmaya çalışıyor. Adamın yazdığını okursan genel olarak kastedmiş bende bu modelleride mi güçsüz diye sordum.
Dostum gerçekten sen, Apple kaptırmışın kendini. Apple'da Apple.
macOS güzelde, donanımlara değmez.
Ryzen 3 3200g bilgisayarım gayet performanslı çalıştığı için bu uyumluluklar falan boş geliyor bana.O donanımları Apple yaptığı işletim sistemine göre topluyor mesela Intel Apple’a özel işlemci üretiyor(du) aynı şekilde AMD’de özel olarak ekran kartı tasarlıyor üzerlerinde değişiklikler yapılıyor kullanılan depolama birimleri ve RAM'lerde aynı şekilde üretiliyor mesela piyasadaki herhangibir RAM'i MacBook'lara takamıyorsunuz Mac için özel üretilen RAM'ler var mesela Corsair ve Crucial üretiyor bunun gibi. Bu cihazların donanımı yazlımı ile bayağı uyumlu çalışınca ortaya güçlü bir cihaz çıkıyor.
Eski cihazlarını daha çok ikinci el olarak alınması tavsiyemdir.
Ryzen 3 3200G bilgisayarım gayet performanslı çalıştığı için bu uyumluluklar falan boş geliyor bana.
Apple sizlerde algı yaratmış.
Bizlerde algı değil birçok insan bunu söylüyor hatta bu firmalar ve bloglar bunu söylüyor.
RX5300M RX5500M RX5600M makine güçsüz öyle mi?
O oyun laptopunu sırtında taşımaya kalksan omuz ağrılarından muzdarip olursun bence mühendislik okuyan biri için çizim programlarını düzgünce kullanbilmek açısından MacBook daha mantıklı kalır görüşündeyim. Üzerindeki SSD Samsung 970 Evo Plus sanırım okuma yazma hızları 3.3GB testlerde.
O oyun laptopunu sırtında taşımaya kalksan omuz ağrılarından muzdarip olursun bence mühendislik okuyan biri için çizim programlarını düzgünce kullanbilmek açısından MacBook daha mantıklı kalır görüşündeyim. Üzerindeki SSD Samsung 970 Evo Plus sanırım okuma yazma hızları 3.3GB testlerde.
Yüklediğim resimlerden i7ye yükselttiğim 8.nesil işlemcili olan laptop 15200 tl , yükseltilmemiş haliyle i5 10.nesil laptop 16.000 tl , arada kaldığım 2 laptop bunlarNesiller arası 2. nesilden beri Intel çok fazla bir fark oluşturmadı ciddi rakip olmadığı için. Ryzen çıkınca ancak uyandılar. İşlemcilerin bir modellerini atın bakalım.
MacBook'a o kadar para vericegine tasarim için MSI markasinin laptoplari var onu alsin o zaman? MacBook almasin fiyatini haketmiyor kazik ve pahali.
Eki Görüntüle 724496
Buna bu para verilir mi? Intel'in kendi islemcisi bulunuyor icinde? Gidip MSI tasarim laptop alin.
Bu cok daha iyi ve 500 TL daha ucuz.