Hocam merhabalar. Sirtinizda tasidiginiz oyun bilgisayari mevzusunda kesinlikle hak veriyorum size, sirf bunun icin eski laptopumu optimize edip masaustu topladim ben
Macbook konusunda ise tavsiyem base modeli konfigure etmektense ogrenci indirimiyle 15,039TL olan modeli tercih etmeniz. Buna sebep uc etmen var ortada. Birincisi 10. nesil ve 8. nesil islemci farki. Herhangi birisi isinizi gorecektir ancak ust modeli tercih etmekte fayda var. Ikincisi DDR3-DDR4 bellek farki. Ram frekanslari arasindaki fark da tabi fazlasiyla cok, base modelin ddr3 olmasindan mutevellit. Son olarak da en cok onem verdigim neden aslinda fan farki. Macbook air fan bulundurmayip base model tek fan'a sahipken 13" 4 thunderbolt girisine sahip model cift fana sahip (bu arada alt modelde 2 giris var). Ne kadar agir is gerektiren bir sey yapilmayacak olsa da oda arkadasimin tek fanli mb pro'su agar io oynamasinin 15 dakika sonrasinda fazlasiyla isiniyordu. Velhasil, donanim olarak mb air dahi isinizi rahat gorecekse de sogutma performansina verdigim onemden dolayi ust model mb pro tavsiye ederim. Ha tabi 10 kasim (yarin) apple etkinliginde arm mimarisine sahip islemcileri bulunduran macbook pro'nun tanitilmasi bekleniyor. Guc tuketimini azaltmasi beklenen bu islemciyle daha verimli bir cihaz olmasinin yaninda fiyat olarak da intel islemcilere gore daha ucuzu bir cihaz tanitilmasi beklentiler arasinda. Karar sizin. Simdiden hayirli olsun.