MacBook Pro bilgisayara çikolatalı süt döküldü

Tivig

Zeptopat
Daha fazla  
MacBook 2020 model Pro'nun klavyesinin üstüne 100 ML falan çikolatalı süt döküldü. Hemen PC'yi yan çevirip kabasini akıttım ve peçete, ıslak mendille silebildiğim her yeri iyice sildim. Sildikten sonra PC sorunsuz çalışıyordu ancak şimdi görüntü gitti ve aç kapa yaptığım halde de hiç gelmiyor. Bu neden olmuştur, PC gidik midir, ne yapmam lazım? Aydınlatabilir misiniz?

MacBook 2020 model Pro'nun klavyesinin üstüne 100 ML falan çikolatalı süt döküldü. Hemen PC'yi yan çevirip kabasini akıttım ve peçete, ıslak mendille silebildiğim her yeri iyice sildim. Sildikten sonra PC sorunsuz çalışıyordu ancak şimdi görüntü gitti ve aç kapa yaptığım halde de hiç gelmiyor. Bu neden olmuştur, PC gidik midir, ne yapmam lazım? Aydınlatabilir misiniz?

Kapatın ve açmanızı tavsiye etmem fişini çekin. Kurulayın ve onarıma götürün.

Hocam MacBook'a güzel bir banyo ettirmişsin😆😆. Şaka bir yana arka kasayı falan sök direk anakarttı kontrol et ama statik çarptırma bataryayı sök sonra anakartı kurutmaya bırak. Şanslı isen açılır, sende bir peçete ile kurumasına destek çıkabilirsin.

İçini açmadan birşey demek zor. Klavyenin altında arka tarafa sıvı teması olmasın diye içinde bir koruma var aslında. Bence bir süre iyice kurusun öyle deneyin. Açılmamaya devam ediyorsa ve siz çok anlamıyorsanız bir bilgisayarcıya getirip baktırmanız gerekebilir. En azından sorunu tespit ettirirsiniz ücret yüksek geliyorsa yaptırmak zorunda değilsiniz. Bazı ekranı kırık macler uygun satılıyor alıp yedek parça olarak kullanabilirsin.

Pc başında çok yiyip içen birisiysen klavye üzerine silikon koruyucular mevcut, böyle durumlarda hayat kurtarabilir.

Kapatın ve açmanızı tavsiye etmem fişini çekin. Kurulayın ve onarıma götürün.
Kapalı şu an ters de çevirdim yarına falan düzelir diye umarak bekliyorum.. Düzelmezse servise soracağım ancak söz konusu Apple ürünleri olunca fahiş fiyat çekiyorlar malesef

MacBook'larda tüm donanım birbirine entegre. 1-2 sene önce aynı cihazı kola dökülme sebebiyle servise(Ankara Gürgençler)vermiştim 2400 TL gibi bir ücret ödemiştim fakat alt kasa komple değişmişti. Pili, klavyesi, anakart vs. Şu an çok daha fazla ücret çıkar.

Hocam MacBook'a güzel bir banyo ettirmişsin😆😆. Şaka bir yana arka kasayı falan sök direk anakarttı kontrol et ama statik çarptırma bataryayı sök sonra anakartı kurutmaya bırak. Şanslı isen açılır, sende bir peçete ile kurumasına destek çıkabilirsin.
Öyle oldu ya nasıl oldugunu bile anlayamadım. Görüntünün gelmemesi anakarta bağlı bir şey midir hocam öyleyse?

Bilgisayarda kısa devre olmuştur. En iyi ihtimalle ucuz bir kapasitör yada çip yanmıştır. Ama tamir ücreti biraz pahalı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı