Macbook Pro HDD'yi Görmüyor

ridvan3838

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu sorun dolayısıyla sitenize kayıt oldum, Macbook Pro N122Z844 modeline sahip bir makineye OS X kuracağım fakat makine harddiski görmüyor. PC harddiski görüyor, Mac görmüyor. USB'den OS X sistemini kurmaya çalışayım görür belki dedim yine görmedi, nasıl Mac OS X yükleyeceğim? Teşekkürler.

Diski NTFS'ye çevirdiysen görmez. exFAT'a çevireceksin diski.

Bir saniye :) USB derken ? Siz Macbook Pro'ya Hackintosh kurmaya çalisiyorsunuz sanirim. Vallahi Apple gelir alır Mac'i. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar her şeyden önce Türkçe kurallarına uymadığım için ceza aldım şimdi yazıyorum. Öncelikle Macbook Pro'yu yeni aldım. İçinde Windows 7 vardı ve onu masaüstü bilgisayarda biçimlendirdim. Sabit diski tekrar Macbook Pro'ya taktım, diski görmüyor. Bu siteden indirmiş olduğum OS X 10.9.1 Install USB'i yüklemeye çalışıyorum.

Sen neden buradaki yöntemleri deniyorsun? Elindeki orijinal MacBook Pro ise yapman gereken, ilk olarak bir Apple Store hesabı aç. İkinci olarak cihazının ethernete ya da herhangi bir wi-fi şifresini bildiğin bir ağın içerisinde olduğundan emin ol. Ardından açılış tuşuna bastıktan hemen sonra cmd+r tuşuna basmak. Bu komut ile Mac recovery mod ile açılacak. Sonrasında cihazına geçerli OS X sürümünü yüklemen için gereken talimatlar gelecek. Bunları takip et ve sistemine OS X kur.

Ama diyorsan ki buradaki imajı kullanacağım. Bunun içinde imajı USB' ye yazdırdıktan sonra Mac açılış tuşuna bastıktan hemen sonra cmd+alt tuşuna bas. Açılan pencereden Yosemite ya da artık sen ne kullanacaksan yüklemesini yapabilirsin.

Sayın montezuma önce ilk dediğinizi yaptım makineye bir İnternet kablosu bağladım cmd+r tuşlarına bastım açılırken, fakat bir müddet bekledikten sonra gri ekranda soru işareti geldi. sonra ikinci yönteminizi gerçekleştirmeye çalıştım bu seferde USB' den MAC OS X olarak görüyor tıkladığım zamanda sürücü kayboluyor fare donuyor, makine o şekilde kalıyor ilk defa MAC OS X yükleyeceğim.

Apple Macbook Pro N122Z844 Elimdeki makine bu vede disk okuyucusu yok.

eski bir konu ama genede yazayım belki birine lazım olur ... sorun ya hdd de yada hdd nin baglı oldugu kabloda.. ya exfat olarak biçimlendir yada transmac indir ondan biçimlendir yada hdd degiştir yada kabloyu degiştir kesin olacaktır

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı