MacBook Pro M3 Pro vs MacBook Pro M.2 Max

SUSAMLI ÇUBUK

Hectopat
Makaleler
1
M3 Pro olanı 80K ile sıfır olarak alabiliyorum, M2 Max olanı ise 83K ile 1.5 ay TR garantili şekilde ikinci el alabiliyorum. Reddit vs. baktim ama net bir sonuç yoktu. Yoğun şekilde Visual Studio Code, Blender, Android Studio vb. programlari kullanacak bir kisi bu cihazlar arasında hangisi tercih etmelidir?

MacBook Pro M3 Pro: 12CPU 18GPU 18 GB RAM 512 GB SSD

MacBook Pro M.2 Max: 12CPU 38GPU 32 GB RAM 1TB SSD

Son düzenleme:

Bende M3 Air 16 GB 512 SSD olan modeli var hocam. Bende sizin gibi yoğun çalışıyorum gayet güzel verim alıyorum. Bana sorarsanız Pro almanıza gerek kalmaz.

Yoğun kullanım senaryolarınız ve yazılım geliştirme, 3D modelleme gibi uygulamalar için MacBook Pro M2 Max daha uygun. 38 GPU çekirdeği ve 32 GB RAM ile özellikle Blender gibi GPU yoğun uygulamalarda daha yüksek performans sunar. Ayrıca, 1 TB SSD kapasitesi, büyük projeler ve dosyalar için daha fazla depolama alanı sağlar. İkinci el olsa da M2 Max, ihtiyaçlarınız için daha güçlü bir seçenek olacaktır.

Son düzenleme:
M2 max ile M3 pro arasında aman aman bir fark yok ve bu tür güçlü ve yoğun kullanımlar için 32GB Ram ve 1TB SSD çok daha şart olabilir. Eğer cihaz kozmetik olarak iyiyse ve çok temiz ise M2 Max daha iyi bir tercih olacaktır.

Aslında her iki bilgisayarda da sizin hissedeceğiniz tepki aynı olacaktır. Çünkü her ikisi de çok güçlü bilgisayarlar. Ama 32GB ram ve 1TB depolama, cihazın kullanım ömrünün daha uzun olmasını sağlar. Daha ileriye yönelik bir yatırımdır.

Bende M3 Air 16 GB 512 SSD olan modeli var hocam. Bende sizin gibi yoğun çalışıyorum gayet güzel verim alıyorum. Bana sorarsanız Pro almanıza gerek kalmaz.
Pro cihazların Air olanlara göre 2 büyük artısı var. Aktif soğutma ve ekran tipi. Ben de önce Air ile yola çıkıp, sonrasında Pro ile devam edince aradaki evrilmeyi hissettim.

Yıllardır Air kullandığım için hiç Pro almak nasip olmadı hocam. Air üzerinden konuştum. Görüşlerimi söyledim.

Pro cihazların Air olanlara göre 2 büyük artısı var. Aktif soğutma ve ekran tipi. Ben de önce Air ile yola çıkıp, sonrasında Pro ile devam edince aradaki evrilmeyi hissettim.

Aslında detaylı olarak Pro ve Air farkı ekran parlaklığı, tazeleme hızı, fan, hoparlör, mikrofon, fazladan HDMI veya SDXC kart girişi ve Pil ömrü gibi birçok farkı var.

Uzun kullanimlarda ısınmaya bağlı performans düşüşleri olduğu yaziyordu o yüzden Pro tercih ettim.

Evet, az bir pil döngüsüne sahip ve sıfır ayarinda bir ürün. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…