Macbook Pro Wi-Fi bağlanma gecikme problemi

MekBuk Pıro

Centipat
Merhaba. MB Pro'mu uykudan uyandırırken yani ekranı açarken Wi-Fi'ye bağlanması çok uzun sürüyor. Ayrıca bazen uykudan uyanması da vakit alabiliyor. Acaba bunların bir çözümü var mıdır? Nasıl uyku modundayken de Wi-Fi'ye bağlı bırakabiliriz?
Cihaz; MB Pro 2017 2Thunder. Touchbarless.

Sorun neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama normal değil. Uykudan uyanma çok nadir vakit alır eğer güncelleme yapmışsa vs ama Wi-Fi’ye birkaç saniye sonra, hatta size hiç hissettirmeyecek derecede kısa bir sürede bağlanması lazım.

Sorun neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama normal değil. Uykudan uyanma çok nadir vakit alır eğer güncelleme yapmışsa vs ama Wi-Fi’ye birkaç saniye sonra, hatta size hiç hissettirmeyecek derecede kısa bir sürede bağlanması lazım.
Maalesef ekranı kapatıp birkaç saat sonra açmaya kalksam birkaç saniye sonra açılıyor. macOS Catalina Beta sürümüne kaydolmuştum o zaman başladı bu sorun. Sonra format attım ama düzelen bir şey olmadı. WiFi konusu aldığımdan beri vardı.
@macint0sh @claus

Maalesef ekranı kapatıp birkaç saat sonra açmaya kalksam birkaç saniye sonra açılıyor. macOS Catalina Beta sürümüne kaydolmuştum o zaman başladı bu sorun. Sonra format attım ama düzelen bir şey olmadı. WiFi konusu aldığımdan beri vardı.
@macint0sh @claus

Beta sürümünde her şey yaşanabilir. :D

Birkaç saniye sonra açıldığını belirtmişsiniz tam kaç saniye sonra açıldığını söyleyebilir misiniz? Yani kapağı açtınız, tuşa bastınız sonra kilit ekranının gelmesi genelde kaç sn?

Wi-Fi hep böyleydi diyorsunuz donanım sorunu da olabilir, internetinizden de kaynaklanabilir. İsterseniz modeme reset atın. Bir de SMC, PRAM sıfırlaması yapın. Bir de donanım testi yapın.

Genelde Wi-Fi sıkıntısında en sık karşılaşılan problemi küçük Type-C to USB dönüştürücüler yapıyor. Kullanıcıların çoğu internete bağlanamıyor bile. Böyle bir ürünü kullanıyor musunuz?

Aldığından beri varsa donanımsal sorun olabilir. Şu anda hangi sürüm kullanıyorsun ve tüm güncellemer yapılı mı?
Sürüm; 10.14.6 macOS Mojave.
Tüm güncellemeler yapılı.
Uyku modundan uyandırdığımda WiFi'ye bağlanması 15 saniyeyi bulabiliyor. Modemim Asus AC750. Öyle dandik bir modem de değil. Umarım buradan çözebiliriz sorunu. Servislerle uğraşmak istemiyorum açıkçası. Bir ara Apple Desteği aramıştım bana İntel ile ilgili bir sıfırlama yöntemi göstermişlerdi. Cihazı başlatırken birkaç tuşa basıyordum vs. vs. Bir de Caches klasörünü temizleyin demişlerdi. Nasıl yapıldığını biliyor musunuz?
Birkaç saniye sonra açıldığını belirtmişsiniz tam kaç saniye sonra açıldığını söyleyebilir misiniz? Yani kapağı açtınız, tuşa bastınız sonra kilit ekranının gelmesi genelde kaç sn?
Ben direk tuşa basmadan, kapağı açarken yani uyandırma işlemi yaparken gecikme yaşıyorum. Kaç saniye olduğu da hep değişiyor, bazen 1 sn bazen birkaç sn. Ama genelde hiç kapağı açtığım gibi ekranın geldiğini görmedim.
Genelde Wi-Fi sıkıntısında en sık karşılaşılan problemi küçük Type-C to USB dönüştürücüler yapıyor. Kullanıcıların çoğu internete bağlanamıyor bile. Böyle bi ürünü kullanıyor musunuz?
Evet bazen kullanıyorum, ancak dönüştürücü nasıl WiFi'ı etkiler ki?
Bir de SMC, PRAM sıfırlaması yapın.
Bu sıfırlama nasıl yapılır?

Evet bazen kullanıyorum, ancak dönüştürücü nasıl WiFi'ı etkiler ki?

Mantıklı bir açıklamasını bulursam paylaşacağım fakat Apple'ın satmadığı bazı dönüştürücülerde bu yaşanıyor, özellikle 10-15 tl'ye satılan hiç kablosu olmayan dönüştürücülerin.

Bazıları Alüminyum folyoya sarmakta buluyor çözümü. Şekil A:
1032999040.jpeg

Bu sıfırlama nasıl yapılır?

SMC
NVRAM veya PRAM
Donanım Testi

Geri kalanına birazdan döneceğim küçük bir işimi halledip.

Güncelleme:

Bir de Caches klasörünü temizleyin demişlerdi. Nasıl yapıldığını biliyor musunuz?
Manuel olarak silmenizi tavsiye etmiyorum fakat;

Terminalde yapmanız gereken:

Kod:
cd Library
open Caches

ya da Spotlight'a ~/Library/Caches yazıp Return'e basın.

Dosyaların içindekileri silmenizi öneririm dosyaları değil. Sonra çöp kutusunu da temizleyin. Son olarak cihazı yeniden başlatın. Bir de uygulamaların önbellek dosyalarını silmek için Library'nin içindeki istediğiniz dosyaların içindekileri silebilirsiniz fakat ne yaptığınızı bilmeden bunu yapmayın. Bu uygulama sıkıntı çıkarabilir.

Bunlar haricinde yazılım kullanabilirsiniz. Ben Clean My Mac kullanıyorum. CCleaner veya OnyX de kullanabilirsiniz. En güvenlisi böyle olur herhalde.

Son düzenleme:
Tekrardan merhaba. Öncelikle bir yanlış anlaşılma olmuş. Type-C adaptör kullanıyorum ancak internet bağlantımı WiFi ile sağlıyorum. Ayrıca kullandığım adaptör de Baesus marka. Bence adaptörden kaynaklanmıyor. Herneyse, dediklerinizin tamamını yaptım, CleanMyMac X ile cache temizlemesi vs. de yaptım. Ancak bu sabah uykuya aldığım cihazımı şimdi açtığımda yaklaşık 5sn. sonra açıldı. Açıkçası bir anormallik var gibi.

Tekrardan merhaba. Öncelikle bir yanlış anlaşılma olmuş. Type-C adaptör kullanıyorum ancak internet bağlantımı WiFi ile sağlıyorum. Ayrıca kullandığım adaptör de Baesus marka. Bence adaptörden kaynaklanmıyor.

İnternet bağlantınızı Wi-Fi ile sağlasanız bile bu sorun yaşanıyor ama dediğiniz gibi sorun bundan da kaynaklanmayabilir.

Herneyse, dediklerinizin tamamını yaptım, CleanMyMac X ile cache temizlemesi vs. de yaptım. Ancak bu sabah uykuya aldığım cihazımı şimdi açtığımda yaklaşık 5sn. sonra açıldı. Açıkçası bir anormallik var gibi.

Hep mi böyle yoksa tek sefere mi denk geldi? Belki yaptıklarımız sorununuzu çözmemiş olabilir.

İnternet bağlantınızı Wi-Fi ile sağlasanız bile bu sorun yaşanıyor ama dediğiniz gibi sorun bundan da kaynaklanmayabilir.

Hep mi böyle yoksa tek sefere mi denk geldi? Belki yaptıklarımız sorununuzu çözmemiş olabilir.
Apple destek ile iletişime geçtim. Cihazı güvenli modda başlattık. Cihazı güvenli modda başlattığımızda sorun çözülmesine rağmen g. moddan çıkardığımızda sorun devam etti. Şimdi bana birkaç mail gönderdi. Onları deneyeceğim hala olmazsa Çarşamba günü beni arayıp konsolda birkaç kod girerek olayı çözebileceğini belirtti. Gelişmelerden haberdar ederim sizi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı