MacBook ve macOS'un avantajı var mı?

theFaceless

Kilopat
Katılım
23 Kasım 2017
Mesajlar
1.225
Makaleler
3
Çözümler
5
Yer
Budapeşte
Apple ürünlerine karşı ön yargım var. Klavye ve Trackpad'leri hariç. Neden alayımdan ötesine geçemedim. Önümüzdeki aylarda bir notebook almayı düşünüyorum fakat azımsanmayacak bir grup MacBook kullanıyor. Bir tarafta Dell XPS serisi ve Windows işletim sistemi (farklı marka da olabilir o zamanki fırsatlara göre). Diğer tarafta MacBook ve macOS işletim sistemi. Hepimiz biliyoruz ki özellikle de Türkiye'de Apple ürünleri nasıl söyleyeyim bir zenginlik, gösteriş tarzında kullanılıyor. Sizce almaya değer mi? Kullanım amacı her şey olabilir. Yeri gelir oyun da oynanmak istenebilir, yeri gelir Adobe programlarında video düzenleme de istenebilir.
 
Çok stabil ve şık. Onu söyleyeyim. Adobe yazılımları ve video düzenlemek için de çok iyi bir tercih, eminim.

Ancak oyun kısmı biraz kötü işte. 32 Bit desteğini kaldırdılar. Zaten çok da oyun yok Native olarak desteklenen.
 
Oyun için hiç tavsiye etmem, ama Adobe, Sketchup tarzı programlar için öneririm yeterince hızlı ve şık.
 
Oyun amacın varsa üzebilir fakat NVIDIA GeForce Now ile halledebilirsin. Diğer amaçlarda çoğu markadan çok daha iyidir. Ekosistem yaparsan tadından yenmez.
 
MacBook Pro kullanıcısı olarak söyleyim ekran kalitesi, klavye çok kaliteli aynı zamanda ben iPad ile kullanıyorum sidecar özelliği ile tableti 2. monitör olarak da kullanıyorum. Günlük kullanımda çok rahat bir laptop. Ama oyun kelimesini ağzınıza almayın. Tek hearthstone giriyorum ben zaten oda bu cihazda rahat zaten.
 
MacOS kullanma şansım oldu Mojave galiba. Cihaz Core 2 Duo ve 2GB RAM vardı ve inanır mısınız ama yazılım sayesinde resmen son nesil İ7 gibi hızlıydı. Çok şaşırdım modeli Macbook 7.1'miş.

Şöyle söyleyim, eğer sağlam bi oyun bilgisayarınız varsa gidip 2014-16 arası İ5 ve 8GB RAM olan SSD'li Macbook Pro alın. Retina modellerinden. Oyunu masaüstünde oynayıp, diğer işleri Macbook'da yaparsınız. Hele o retina cihazların tasarımı benden alıyor ya efsane bir şey.

Laptopta oyun oynamak pek güzel değil. Eğer sürekli haraket halinde olup oyun oynayacaksanız masaüstünü satıp 144HZ ve RTX 3000 serisi kartlı 17" ROG veya MSI laptoplara geçiş yapın (öneririm).
 
iPhone kullanıcısysanız iCloud sayesinde cihazlar arası güzel bir ekosistem oluyor. Handoff gibi. MacBook'un en iyi avantajlarından birisi yeni M1 modellerde ki pil süresi ve işlemcinin gücü. Üç işletim sistemi de elinizin altında Parallels Desktop sayesinde. Windows ve Linux dağıtımlarını kurabilirsiniz. Bootcamp ve Dual-Boot tarzı şeylere ihtiyacınız kalmaz. Ben Intel tabanlı 2020 MacBook Pro 13 Thunderbolt 4 modelini kullanıyorum. M1 çıkacağını bile bile aldım. Pişman değilim. M1 Duyurulmadan önce. Çünkü, Rosetta 2'nin o kadar performanslı olmayacağı ve uzun vadede durmayacağı belliydi. 11.3 sürümü ile kalkacak gibi. ARM en az iki yılda çok ciddi gelişecek gibi. 2-3 Yıl sonra bir ARM MacBook'a geçerdim. Şu an yeni alıyorsanız zaten M1 alın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı