- Makaleler
- 3
Ya Mac kullanan herkes çok övüyor. Ama dediğim gibi benim kullandığım çoğu programı çalıştırmıyor. Mesela AutoCAD destekliyor Mac ama cracklenmiyor diye biliyorum. AutoCAD de yıllık 60 bin mi 80 bin lira mı öyle bir şey.
Bütçe olarak 80-100 bine kadar da çıkabilirim aslında ama dediğim gibi amacım çok üst düzey bir laptop alayım GTA 6 oynayayım değil. Beni idare edecek, birden çok işlem yaparken kasmayacak, şarjı biraz iyi gidecek, böyle uzun bir süre yeni bir PC aramam gerekmeyecek bir şey arıyorum aslında.
Hocam Mac hakkında soracağınız sorulara yanıt verebilirim ama işiniz özelinde sadece internet araştırmalarım ile destek olabilirim evet söylediğiniz çoğu uygulamanın Mac desteği yok.
Mac kullanıcısı mimarlar hangi uygulamaları kullanır soruma da böyle bir yanıt aldım.
. CAD ve BİM (yapı bilgi modellemesi) yazılımları
- ArchiCAD
- Vectorworks architect.
- AutoCAD for Mac.
- Bricscad BİM.
- Revit (Parallels Desktop gibi sanallaştırma ile)
- SketchUp Pro.
- Rhinoceros (rhino 3D)
- Shapr3D
- V-ray (SketchUp, rhino, cinema 4D vb. için eklenti)
- Enscape (SketchUp, rhino, ArchiCAD, vectorworks için eklenti)
- Twinmotion
- Blender (cycles & eevee render motorları dahil)
- Cinema 4D (redshift render motoru ile birlikte)
- Adobe Photoshop.
- Adobe Illustrator.
- Adobe ındesign.
- Adobe Acrobat Pro.
Mac'ler zaten oyun bilgisayarları değil en kaliteli Mac de bile istediğiniz oyunu bir Windows PC kadar rahat açamazsınız hatta bazılarını hiç açamazsınız daha çok iş bilgisayarları.
Bütçenize bir Mac Pro yakışır.
MacBook Pro 14 inc M4 Pro 14CPU 20GPU 24GB 1TB Gümüş MX2F3TU/A - Apple - PT
Apple markalı MacBook Pro 14 inc M4 Pro 14CPU 20GPU 24GB 1TB Gümüş MX2F3TU/A en uygun fiyatıyla sizleri bekliyor! PT Apple Premium Education Partner Pozitif