MacBook vs iPad

Makaleler
3
IPad'e sahip birisiyim. MacBook bakıyorum ama aklıma takılan bir soru oldu, o da şu: Gündelik kullanıcı için MacBook'un alametifarikası nedir? Eğer 10h+ ekran süresi veriyorsa bunu halihazırda IPad'ler de yapabiliyor. Üstelik dokunmatik ve tekil kullanımı da mevcut değil. Performans aramayan birisi için (ki M4 işlemcili IPad'ler de var) iPad'ten üstün yanları nelerdir?

MacBook'a dair düşüncelerinizi açıklamak isterseniz, model belirtmekten rica ederim çekinmeyin. Çünkü çok fazla konfigürasyon var.

Ben iki cihaza da sahibim ve açıkcası iPad'i ders notu almak ve yatakta dizi izlemek dışında asla kullanmıyorum. MacBook'u da kalan tüm işler için kullanıyorum; webde gezinme, video falan izleme, dosya düzenleme... Ancak düşününce MacBook sana şu şu avantajı sağlar diyebilecek bir şey bulamıyorum. iPad'in eksik kaldığını düşündüğün bir durum var mı?

Şunu da ekleyeyim herhalde multitasking yapman gereken bir durum olmadığı sürece MacBook'a ihtiyaç duymazsın. Ben ders çalışırken onlarca pdf, bir o kadar da web sitesi, Chat GPT ve not penceresi kullanıyorum, iPad'de bunu yapmaya kalksam canım çıkar herhalde.

iPad'in eksik kaldığını düşündüğün bir durum var mı?
Hocam açıkçası ekosistem parçası olduğu içni düşünüyordum. Zira akademide çoğu öğr. görevlisi MacBook kullanıyor. Tam olarak Ipad'ın eksik kaldığını düşündüğüm konu olmadığından bu soruyu sormuştum.

2 Type-C ve kulaklık portu var. Pro modellerde daha fazla.
Eskiden Pro modelleri ile arasında devasa fark olurdu. Şu an çok daraldı diye gözlemledim. Teşekkürler hocam, Pro modelleri de inceleyeceğim.

Şunu da ekleyeyim herhalde multitasking yapman gereken bir durum olmadığı sürece MacBook'a ihtiyaç duymazsın. Ben ders çalışırken onlarca pdf, bir o kadar da web sitesi, Chat GPT ve not penceresi kullanıyorum, iPad'de bunu yapmaya kalksam canım çıkar herhalde.
Cevabınız için teşekkür ederim. Sizinle aynı fikirdeyim.

Hocam açıkçası ekosistem parçası olduğu içni düşünüyordum. Zira akademide çoğu öğr. görevlisi MacBook kullanıyor. Tam olarak Ipad'ın eksik kaldığını düşündüğüm konu olmadığından bu soruyu sormuştum.

Eskiden Pro modelleri ile arasında devasa fark olurdu. Şu an çok daraldı diye gözlemledim. Teşekkürler hocam, Pro modelleri de inceleyeceğim.
Ben şu an böyle bir harcama yapmana gerek olmadığını düşünüyorum. Ekosistem olarak da pek bir şey kaybettiğini söyleyemem. Telefonun ile masa başında kullandığın aleti bağladığın sürece fark etmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı