MacBook'a Windows kurup oyun oynamak zarar verir mi?

laq1ue

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bende MacBook Air M1 2020 16 GB RAM'li model var.

Bu aralar cok fazla bos vaktim oluyor ve canim oyun oynamak istiyor. Parallel ile Windows kurup yeni cikan Lost Ark'i oynamak istiyorum. Sizce rahatça kasma donma olmadan oynayabilir miyim?

Ve bu oyun oynama bilgisayari yorup şarj, pil omru vb zararlari olur mu?
MacBook'a Windows kurunca herhangi bir zarar verir mi?
Bilgilendirirseniz cok sevinirim herkese mutlu gunler dilerim.

Her cihazı aldığınız sürümde kullanmak daha uygundur. Ancak bulduğunuz çözümle aşırı bir zarar olacağını düşünmüyorum.

Zarar vermez Windows 10 ARM sürümü kurman gerekir her uygulama calışmayabilir ve performans oldukca düşecektir.

Kullandıgınız cihaz oyun amaçlı bir bilgisayar değil keşke alırken bunu göz önünde bulundursaydınız.

Rosetta ile yapılan işlemler hem güç kaybına hem de SSD ömrünü etkiliyor ayrıca.

Zarar vermez Windows 10 ARM sürümü kurman gerekir her uygulama calışmayabilir ve performans oldukca düşecektir.

Kullandıgınız cihaz oyun amaçlı bir bilgisayar değil keşke alırken bunu göz önünde bulundursaydınız.

Rosetta ile yapılan işlemler hem güç kaybına hem de SSD ömrünü etkiliyor ayrıca.

Cevabiniz icin cok teşekkür ederim. Rosetta'nin tam olarak ne oldugunu bilmiyorum.
Simdi ben Windows kurup 1 ay boyunca oyun oynasam gozle gorulur bir zarari olur mu acaba?
Ve son olarak MacBook'u şarj edip %100'de surekli sarja takili kullansam pil zarar gorur mu?

Rosetta Intel tabanlı Mac'ler için geliştirilmiş uygulamalarının M1'de yani ARM tabanlı işlemcilerde çalışmasını sağlayan ara katman. Normalde M1'de Intel Mac'ler için geliştirilen uygulamaları bile kullanamayız çünkü işlemcilerin komut setleri farklı. Bunların uygulama geliştiriciler tarafından yeniden derlenip yüklenmesi gerekiyor. Bu derleme işlemini Apple yapamaz çünkü uygulama kaynak kodları uygulama geliştiricilerin elinde. Bu nedenle birçok uygulamanın resmi Apple Silicon yani M1 destekli versionu çıksa da hala m1 destekli olmayanlar var. Discord örneğin stable olarak yok, Canary olarak yani deneysel sürüme yakında geldi.

Intel Mac'lerde Windows çok çok daha iyi çalışıyor çünkü neredeyse tüm windows uygulamaları Intel/x86 tabanlı. Windows ARM sürümünde hiçbir neredeyse hiçbir windows uygulaması çalışmıyor çünkü uygulama geliştiricileri ARM için derleyip dağıtmıyorlar uygulamaları ve Windows ARM'de Rosetta gibi otomatik çeviren bir ara katman yok. Rosetta işini çok çok iyi yapan bir yazılım Windows'a muadili gelmesi çok zor gibi duruyor.

Rosetta ile çalışan uygulamaların SSD'ye zarar vereceğini ilk defa duydum. Aşırı RAM kullanıyor, swap'a falan mı düşüyor. Böyle bir şeye denk gelmedim ama 16gb'lık model kullanıyorum.

Rosetta Intel tabanlı Mac'ler için geliştirilmiş uygulamalarının m1'de yani ARM tabanlı işlemcilerde çalışmasını sağlayan ara katman. Normalde m1'de Intel Mac'ler için geliştirilen uygulamaları bile kullanamayız çünkü işlemcilerin komut setleri farklı. Bunların uygulama geliştiriciler tarafından yeniden derlenip yüklenmesi gerekiyor. Bu derleme işlemini Apple yapamaz çünkü uygulama kaynak kodları uygulama geliştiricilerin elinde. Bu nedenle birçok uygulamanın resmi Apple silicon yani M1 destekli versionu çıksa da hala M1 destekli olmayanlar var. Discord örneğin stable olarak yok, canary olarak yani deneysel sürüme yakında geldi.

Intel Mac'lerde Windows çok çok daha iyi çalışıyor çünkü neredeyse tüm Windows uygulamaları Intel/x86 tabanlı. Windows ARM sürümünde hiçbir neredeyse hiçbir Windows uygulaması çalışmıyor çünkü uygulama geliştiricileri ARM için derleyip dağıtmıyorlar uygulamaları ve Windows ARM'de rosetta gibi otomatik çeviren bir ara katman yok. Rosetta işini çok çok iyi yapan bir yazılım Windows'a muadili gelmesi çok zor gibi duruyor.

Rosetta ile çalışan uygulamaların SSD'ye zarar vereceğini ilk defa duydum. Aşırı RAM kullanıyor, Swap'a falan mı düşüyor. Böyle bir şeye denk gelmedim ama 16 GB'lık model kullanıyorum.

Bilgilendirdiginiz icin gercekten cok teşekkür ederim.
@roser137 peki parallel ile Windows kurup oyun oynasam parcalara ve parca dayanikliligina zarar vermis olur muyum?

M1'de parallels kullanmadım onun için net bir bilgim yok :(.

İşlemci ve pil sıcaklıklarını Hot gibi uygulamalar ile takip edebilirsiniz. Swap'a düşüp düşmediğini de Activity Manager'dan takip edebilirsiniz. Bunlarda bir sorun görünmediği sürece zarar verdiğini düşünmek için bir sebep yok.

Rosetta Intel tabanlı Mac'ler için geliştirilmiş uygulamalarının m1'de yani ARM tabanlı işlemcilerde çalışmasını sağlayan ara katman. Normalde m1'de Intel Mac'ler için geliştirilen uygulamaları bile kullanamayız çünkü işlemcilerin komut setleri farklı. Bunların uygulama geliştiriciler tarafından yeniden derlenip yüklenmesi gerekiyor. Bu derleme işlemini Apple yapamaz çünkü uygulama kaynak kodları uygulama geliştiricilerin elinde. Bu nedenle birçok uygulamanın resmi Apple silicon yani M1 destekli versionu çıksa da hala M1 destekli olmayanlar var. Discord örneğin stable olarak yok, canary olarak yani deneysel sürüme yakında geldi.

Intel Mac'lerde Windows çok çok daha iyi çalışıyor çünkü neredeyse tüm Windows uygulamaları Intel/x86 tabanlı. Windows ARM sürümünde hiçbir neredeyse hiçbir Windows uygulaması çalışmıyor çünkü uygulama geliştiricileri ARM için derleyip dağıtmıyorlar uygulamaları ve Windows ARM'de rosetta gibi otomatik çeviren bir ara katman yok. Rosetta işini çok çok iyi yapan bir yazılım Windows'a muadili gelmesi çok zor gibi duruyor.

Rosetta ile çalışan uygulamaların SSD'ye zarar vereceğini ilk defa duydum. Aşırı RAM kullanıyor, Swap'a falan mı düşüyor. Böyle bir şeye denk gelmedim ama 16 GB'lık model kullanıyorum.

Swap'a düşüyor bazı M1 işlemcili modeller SSD ömrünü yarılamış ve SSD anakarta gömülü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı