MacbookAir M2 vs MacBook Pro M3

roronoa1

Femtopat
Merhaba. Aklımda 2 adet MacBook modeli var. Bu modellerin konfigrasyonları birbirinden farklı olduğu için karar veremedim ve sizlere de danışmak istedim. Bunlara ek olarak önermek istediğiniz cihazlar olursa diye kriterlerimi de belirtmek isterim.
  1. Kolay taşınabilir olması.
  2. Yüksek performanslı olması.
  3. Uzun saatler boyunca prizden uzakta çalışabilme imkanı ( sadece bu kriterle bile MacBook'lara mecbur kalıyoruz )
  4. Sürekli problem yaratmayan, ilgisiz servislerle uğraştırmayacak bir laptop arayışındayım.
Ayrıca kullanım amacım da yazılım ve günlük işlemler (film-video izlemek, internette dolaşmak vb. ). Yazılımı da web siteleri üzerine yapıyorum. Çok ağır işlemlerle uğraşmıyorum genelde.

İlk model MacbookAir M2 işlemcili bu model. Beni cezbeden tarafı güçlü olması, kolay taşınabilmesi ve ekran boyutu. Ne çok büyük ne çok küçük. Eksi yanı ise fanı olmaması. Bilgisayarı zorlayacak eylemlerde bulunmuyorum ama internette okuyup izlediğim videolarda basit işlerde bile çokça ısındığını belirten birçok örnekle karşılaştım. Bu kadar yüksek ücretler ödeyerek aldığım cihazın sürekli ısınması beni çileden çıkartır. Bir diğer sorun ise 256 GB depolamaya sahip olması ama o sorunu da harici SSD ile çözebilirim.

Apple markalı Z18T000XX kodlu MacBook Air 15.3 inc M2 8CPU 10GPU 16GB 256GB Gece Yarısı Z18T000XX ürünü Pozitif Teknoloji den hemen alın.

Üçüncü model ise MacBook Pro M3 işlemcili model. M2 Air'e kıyasla işlemci gücü bazı noktalarda daha yüksek ve fanı var. Bilgisayar daha az yorulur diye düşünüyorum. Ayrıca direkt 512 GB SSD ile geliyor.

Kısacası çok zorlu, performans gerektiren işler yapmıyorum, M2 Air modeli işim için yeterli. Maddi olarak ailemden de destek alacağım için alacağım bilgisayar ileride sorun yaratırsa servis masrafları için ailemden tekrar para istemek istemiyorum. Bu yüzden taksitle alacağım için birkaç ay fazla öderiz fanlı olan üst modelini alırız diyorum. Bu sayede daha uzun ömürlü olur.

Bu bilgisayarları kullanan, deneyimleyen yazılım geliştiriciler varsa ve bu fansız çalışma ve ısınma durumu hakkında bilgi verirlerse çok sevinirim. YouTube'dan da birçok video izledim ama iyi diyen kadar kötü diyen de var. Malum bu işlerde reklamlar ön planda olduğu için gerçek kullanıcı deneyimini yansıtmıyorlar bizlere.

Okuyan, cevaplayan, ilgi ve alaka gösteren herkese şimdiden teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Render almayacaksan, oyun oynamayacaksan fana çok ihtiyacın yok. Ben fan ihtiyacım olduğu için vaktinde MBP almıştım. Şu an olsa yine aradaki farkı veririm fan ve ekran için ama sizin yerinizde olsam 16-512 13” Air modeline yönelirdim.
13 inç biraz küçük geliyor. 14 inç gün içinde sorun çıkarmaz ama 13'e katlanamam gibi :)

Fan oyun oynamadıkça gerekmiyor zaten bu tarz cihazlarda aşırı ısınma problemi yok tabi ben oyun oynayacağım derseniz biraz ısınıyor. Ben baz modeli ile fs22 oynuyorum 30 dk -60dk kadar bir sürede rahatsız edebilecek kadar ısınıyor.

Yazılımı ne derecede yaptığınızda bağlı fan ihtiyacı, ben çok fazla çalıştığım için yazılım tarafında fanlı modeli tercih ederdim muhtemelen. Web siteleri üzerinde yapıyorum derken Online İDE’ler ile mi?
Hayır hocam. Visual Studio, sublime text gibi ideler kullanıyorum. Front-end geliştirme yapıyorum. Back-end kısmında çok az işim oluyor ve alakalı olduğum veri tabanları çok basit yapılarda. Ekstra performans gerektiren işlemler pek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı