MacBook'da indirilen dosyadan virüs bulaşır mı?

lt1hppn

Femtopat
Google'da bir şey arattım ve Reddit linkine tıkladım. Direkt bir document dosyası indi ve bende hemen indirilenlerden sildim. Aslında (download) yazıyormuş ama ben görmedim. Dosyayı hiçbir şekilde açmadım, virüs bulaşmış mıdır sizce? Link olarak paylaşmam yasak mı bilmiyorum ama eğer değilse isteyen olursa kontrol için atabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam böyle diyor ama url tarattım dosya değil.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-03-27 at 23.16.07.png
    Screenshot 2025-03-27 at 23.16.07.png
    16,9 KB · Görüntüleme: 29
Linki Virüs total üzerinden taratabilirsiniz diye düşünüyorum. Dosyayı açmamanız iyi ancak ne olduğuna bakmamanız kötü olmuş açıkçası.
Hocam reddit linki görünce direkt tıkladım ama adam (download) da yazmış yanında.

Dosyayı açmadan indirip taratabilir misiniz peki?
Zaten 2 kere indirip sildim sizin için bir kere daha indireyim :D

Hocam reddit linki görünce direkt tıkladım ama adam (download) da yazmış yanında.

Hocam şimdi de direkt reddit açıldı dosyayı indirmedi tıklayınca,ilginç.

Hocam şimdi de direkt reddit açıldı dosyayı indirmedi tıklayınca,ilginç.
Bu sefer de dosyayı indiremiyorum.

Link paylaşmamda sakınca var mı acaba bir de siz baksanız?

Son düzenleme:
Potansiyel zararlı taşıma ihtimali olduğu için buraya o linki paylasamazsınız maalesef.

Mac üzerinde bulaşan virüsler genelde Safari'yi hedef aldığı için tarama verilerinizi ve çerezlerinizi silip tarayıcıda kayıtlı bulunan ya da giriş yaptığınız tüm şifreleri değişmenizi tavsiye ederim.

Potansiyel zararlı taşıma ihtimali olduğu için buraya o linki paylasamazsınız maalesef.

Mac üzerinde bulaşan virüsler genelde Safari'yi hedef aldığı için tarama verilerinizi ve çerezlerinizi silip tarayıcıda kayıtlı bulunan ya da giriş yaptığınız tüm şifreleri değişmenizi tavsiye ederim.
Hepsini yaptım.Son olarak acaba risk ihtimali nedir bu documents dosyalarında virüs olmasının? Belirttiğim gibi dosyayı açmadım.

Eskiden "a.txt" isimli bir dosya inerdi ve doğrudan tarayıcı üzerindeki çerezleri cebe indirirdi ki bu sadece Mac'e özgü de değildi Webkit kullanan çoğu tarayıcı da görülebiliyordu. Eğer bu fenomen de benzer şekilde çalışıyor ise bu dediğimden öteye gidebileceğini sanmıyorum. Sonuçta başlatılamamış, ancak tedbiri elden bırakmamakta fayda var diye düşünüyorum yine de. Bundan sonra dosya indirirken daha fazla temkinli olmanızı tavsiye ederim.

Eskiden "a.txt" isimli bir dosya inerdi ve doğrudan tarayıcı üzerindeki çerezleri cebe indirirdi ki bu sadece Mac'e özgü de değildi Webkit kullanan çoğu tarayıcı da görülebiliyordu. Eğer bu fenomen de benzer şekilde çalışıyor ise bu dediğimden öteye gidebileceğini sanmıyorum. Sonuçta başlatılamamış, ancak tedbiri elden bırakmamakta fayda var diye düşünüyorum yine de. Bundan sonra dosya indirirken daha fazla temkinli olmanızı tavsiye ederim.
Normalde çok dikkat ederim ama direkt reddit'e girince bana sormadan indirmesinin kurbanı oldum diyelim.Teşekkürler yardımınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı