Macbook'tan OS X silmek

eyrasa

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, benim şu an üzerinden yazı yazdığım Mac'in içinde hem windows hem de os x yüklü. Ancak ben sadece windows kullanmaya devam etmek istiyorum ve kullandığım yazılımlar da windows destekliyor.

Cmd+R yaparak açtığımız kısımda disk yönetimi bölümünde bölünmüş diskler görülebiliyor. Ama merak ettiğim nokta eğer osx'i silersem ve windows'u 500 gb'ye çıkarırsam Windows hasar görür mü? Ya da başka bir sorun oluşur mu?
Biraz zor bir soru ama merak ettim ve boş yere yeniden aynı işlemi tekrar etmek istemiyorum.
Bu arada osx kalsın diye mesaj atmayın lütfen sadece silinip silinemeyeceğinin cevabını istiyorum.

Merhaba, benim şu an üzerinden yazı yazdığım Mac'in içinde hem windows hem de os x yüklü. Ancak ben sadece windows kullanmaya devam etmek istiyorum ve kullandığım yazılımlar da windows destekliyor.

Cmd+R yaparak açtığımız kısımda disk yönetimi bölümünde bölünmüş diskler görülebiliyor. Ama merak ettiğim nokta eğer osx'i silersem ve windows'u 500 gb'ye çıkarırsam Windows hasar görür mü? Ya da başka bir sorun oluşur mu?
Biraz zor bir soru ama merak ettim ve boş yere yeniden aynı işlemi tekrar etmek istemiyorum.
Bu arada osx kalsın diye mesaj atmayın lütfen sadece silinip silinemeyeceğinin cevabını istiyorum.
Hocam benim bildiğim Windows, Mac OS X tarafındaki Bootcamp sayesinde çalışıyor. Yani Mac OS X'i silersen Windows çalışmayabilir.

Yanlış hatırlamıyorsam bazı serilerde OSX olma zorunluluğu var. Yerinizde olsam bir tane OSX USB bir de Windows sitem kalıbını alarak önemli dosyalarımın yedeğini alarak şansımı denerdim. Yine hatırladığım üzere Mac makinelerde Windows, ısınma ve bazı karasızlıklar gösterdiği gibi sürücü sıkıntıları da olabilliyor.

@eyrasa Eğer makineniz yeni nesilse tamamıyle Windows 8-10 yükleyebilirsiniz fakat ikincil işletim sistemi olmaz... Harddiski sökün başka bir PC (laptoba yada masaüstü makineniz ne ise) takın. USB yada DVD ile harddiski formatlayarak Windows 8-10 kurulumunu yapın... Yükleme bittikten sonra yeniden başlatma sırasında bilgisayarı kapatıp tekrardan harddiski Mac'inize takın. Güncellemeleri sorunsuz yapıyor. Youtubede videoları mevcut...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı