MacBook'u çantada güvenli bir şekilde taşımak

Tikalot

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
MacBook Air'imi geçenlerde bilgisayar çantasında taşımıştım elle tutulanlardan ve bunun sonrasında kullanırken ekrana klavyenin izinin çıktığını fark ettim ve bunun sebebinin ekranın baskıya uğrayıp klavyeye temas etmesi olduğunu düşünüyorum, bundan dolayı da taşımak bana tehlikeli geldi. Sizden ricam siz nasıl taşıyorsunuz, hangi çantayı kullanıyorsunuz, nelere dikkat ediyorsunuz belirtir misiniz aklımda bir MacBook kılıfı ve bilgisayar çantası almak var sizce o durumda zarar görmeden taşınabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
M1 serisinden sonra bu olay çok yaygınlaşmaya başladı ama M2'de tekrar çözdüler. Apple'a göre bu normal çünkü cihaz çok ince ancak eğer siz bundan rahatsız olmuyorsanız şunun Türkiye'de satılan bir alternatifini bulabilirsiniz.

Yine de bu bir problem değil, ekrana ve klavyeye keza zarar vermeyecektir. MacBook kullanıyorsanız direkt olarak panel temizleyici sprey ve fiber bez ile düzenli temizlik yapmanız lazım, bu ekranlara bazen leke oturur çıkmaz. Bilginize.

M1 serisinden sonra bu olay çok yaygınlaşmaya başladı ama M2'de tekrar çözdüler. Apple'a göre bu normal çünkü cihaz çok ince ancak eğer siz bundan rahatsız olmuyorsanız şunun Türkiye'de satılan bir alternatifini bulabilirsiniz.

Yine de bu bir problem değil, ekrana ve klavyeye keza zarar vermeyecektir. MacBook kullanıyorsanız direkt olarak panel temizleyici sprey ve fiber bez ile düzenli temizlik yapmanız lazım, bu ekranlara bazen leke oturur çıkmaz. Bilginize.
sağolun bilgilendirmeniz için en kısa zamanda izi sileceğim o halde bu izlerin kalıcı olmaması için ne sıklıkla silmek gerekir
Peki çağrı bey siz taşırken tomtoc un kılıfı tarzı bir koruyucu kılıf kullanıyor musunuz veya sağlam bir çanta mı kullanıyorsunuz ,şimdiden teşekkürler ilginize.

sağolun bilgilendirmeniz için en kısa zamanda izi sileceğim o halde bu izlerin kalıcı olmaması için ne sıklıkla silmek gerekir
Peki çağrı bey siz taşırken tomtoc un kılıfı tarzı bir koruyucu kılıf kullanıyor musunuz veya sağlam bir çanta mı kullanıyorsunuz ,şimdiden teşekkürler ilginize.
Ben aşağıda linkini verdiğim ürünü kullanıyorum. Kendisiyle daha önce motosiklet kazası geçirdim ve 95 sırtımın üzerine düştüm, yani 95 kilo sırtımın üstüne bindi. Hatta bundan kaynaklı ön yüzünde yırtık var ancak sırt çantamın içindeki Alienware M17'yi hatasız olarak kurtardı ve şu an da MacBook'u mu koruyor. Çanta önemli. Çok sık olmayacak ve sabitleme kilidi olacak içinde ki cihaz sürekli sallanmasın.

En geç 2-3 günde bir fiber bez ile geçin. İz oturunca çıkmıyor, ciddi çıkmıyor. Klavye izi de çok uzun süre kalırsa çıkmaz. Parmak izi de buna dahil. Ekrana dokunmayın, ben sınıfta dikkat etmeyen herkesi uyarmak zorunda kaldım. Kod işaret ederken parmak ucu değil satır numarası kullanın diye. Hem panel çok hassas IPS gibi değil hem de ellerin yağı ekrandan geri bana yansıyor OLED olduğundan.

Benim ekranda ekran koruyucu olmasına rağmen tuşların izi çok çıkmıyor. Dert edilecek bir şey değil fazlasıyla sağlam cihazlar zaten. Ekranda iz kalma, kolay silememe, parmak izi kalması gibi dertleriniz varsa ekran koruyucu alıp çözebilirsiniz. Ben aldıktan sonra hayatım değişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı