MacFit'in Client'inde Kart Bilgisi Silmek İçin Akıl Oyunları

dgknbzglu

Kilopat
Katılım
5 Mart 2019
Mesajlar
1.440
Çözümler
52
Yer
İstanbul/Maltepe
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
PHP Developer
Merhabalar, öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Yanlış yerde ise konuyu onaylayacak moderatörden ricamdır en uygun yere koysun bir zahmet.

ÖNEMLİ : Konu karışık gelebilir, lütfen göz gezdirin herkesin başına gelebilir.

Gelelim konumuza;
Arkadaşlar MacFit'e üye olan var ise bilirler, MacFit'in Client Portal diye bir sistemi var. Kredi Kartı bilgilerinizi buraya giriyorsunuz aylık,6 aylık veya senelik olarak sizden çekim yapılıyor.
Benim kredi kartım ekliydi, sürekli otomatik olarak ay başında ben istesem de istemesem de kartımdan parayı çekiyordu. Yani otomatik olarak üyeliğim yenileniyordu. İptal ettirmeye kalktığımda bana "Bir sonraki ayın ücretini verirseniz üyeliğinizi sonsuza dek kapatabiliriz. Aksi halde 6 ay dondurulacak, 6 ay sonunda tekrar kullanıma açılacaktır" dediler.
Ben de tahmin edebileceğiniz üzere "Bu ne saçmalık!" deyip çıktım iş yerinden.
Geldim eve ve girdim Client Portal'a.
Varsayılan ödeme seçeneği kullandığım kredi kartı olduğu için silemiyorum hata veriyor.
Kullanmadığım bir banka kartı ekleyeyim, varsayılan ödeme seçeneği olarak işaretleyeyim de diğer kartımı sileyim böylelikle para çekemezler diye düşündüm.

(Kartı eklemek için 1 ₺'lik işlem yapmak zorunda bırakıyor sistem, kart ile alışverişin mümkün olup olmadığını garanti etmek istiyorlar. Ben bu yüzden 5 ₺ atmıştım kartıma. Bilginiz olsun)

Kartı ekledim fakat ne göreyim? Silmek istediğim kartın karşısında "Sil" butonu yok.
(Üstteki kart kredi kartım, alttaki kart banka kartı yani içinde fazla para bulunmayan kart)
kart1.png



Çakallığa bakın beyler bayanlar... Vaziyeti görün. Böyle bir şey olabilir mi ya? Resmen demişler ki, "verdin bize elini, kurtaramazsın g...."

Hobi olarak yaptığım bir iş olduğu için web tasarım, kodlama işlerinden az da olsa kendimce anlıyorum. Sayfaya sağ tıklayıp, öğeyi denetleye bastım.
Kartların olduğu bölüme girip başladım kodları araştırmaya.(Bkz.:Öğeyi Denetle Nasıl Yapılır)
Ve çakallığın kodunu gördüm.
Kartın bulunduğu satırda sil tuşu aslında var ama saygıdeğer arkadaşlar o tuşu gizlemişler. "is-visible" (eğer bu kod olmazsa gözükmüyor kodu eklerseniz sil tuşu aktifleşiyor)

Birinci kart yani "Sil" tuşunun olmadığı satır şöyle kodlanmış :
Kod:
<div class="profile-payment-settings-payment-source-tile-cell" ng-class="{'is-visible' : paymentSource.CanBeDeleted}" ng-click="$ctrl.deletePaymentSource(paymentSource.Id)">
        <span>Sil</span>
    </div>
İkinci Kart yani "Sil" tuşunun olduğu satır şöyle kodlanmış :
Kod:
<div class="profile-payment-settings-payment-source-tile-cell is-visible" ng-class="{'is-visible' : paymentSource.CanBeDeleted}" ng-click="$ctrl.deletePaymentSource(paymentSource.Id)">
        <span>Sil</span>
    </div>

Buna göre "is-visible" kodunu Sil tuşu olmayan koda eklersem sil tuşunun çalışacağını ümit edip ekledim. Denedim ve sonuç BAŞARILI! :)
Kartımı bu şekilde silmiş oldum.
Şimdi içinde bakiye olmayan karttan para mı çekmeye çalışıyorlar ne yapıyorlarsa yapsınlar umurumda değil.

Bu şekilde sistemden kartını silmek isteyip yapamayanlar olursa detaylı olarak yardımcı olmaya çalışırım.(Yardımcı olmaya çalışırım diyorum yaparım demiyorum. Çünkü kredi kartı bilgileri mevcut bu topun altına girmek istemem)

MacFit bu konuyu görüp açığı kapatabilir de. Ne olur ne biter zaman gösterir.
Umarım bu konu, bu problemi yaşayanlara iyi bir çözüm olur.
İyi sosyaller...
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı