Machenike L7 Air vs Zenith Pro vs ASUS ROG Gladius 3

Rangan

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle konuyu açma sebebim tamamiyle insanları bilgilendirmek, başımdan geçenleri anlatmak ve hem de Gank markasının bana yaptığı jesti söylemek. Bir nebze inceleme gibi olmasını da amaçlıyorum. Ama bu işte profesyonel değilim, sadece çoğu oyunu sık bir şekilde oynuyorum, özellikle FPS. O yüzden az çok farklarını hissedebildiğimi düşündüğüm için fikirlerimi belirtmek istedim, kimse yanlış anlamasın şimdiden.

Elimde Asus ROG Gladius 3 W vardı, bir kaç önce satıp kardeşimin kullandığı Zenith Pro’yu almıştım. Fare özellikle hafifliğinden dolayı büyük fark hissettirmişti ama %100 bir palm fare değildi. Gank indirimlerini görünce belki satarım, belki kullanırım diye L7 Air sipariş verdim. 15 gün sonra geldi ve kullanılmış ürün veya garantide yedek parça için kullanılacak ürün geldi. Desteğe ulaştığımda hızlı bir şekilde dönüp ilk başta iade veya değişim olabileceğini, sonrasında daha detaylı video vs. atınca ürünün bende kalabileceğini artı olarak yeni bir fare göndereceklerini söylediler. Bir gün sonra arayıp benimle konuştular, durumu vesaire açıkladılar. Tavırları çok iyiydi, aynı fareyi mi üst modelini mi istediğimi sordular. Farklılık olsun diye üst modelini istedim. Bir gün sonra da sıfır fare geldi.
Her neyse, L7 Air’in skatezleri sıkıntılı olsa bile kullanmaya başladım ve aşırı adapte oldum. Farenin özelliklerini arkadaşlar detaylı yazmıştı, mesela Zenith ile aynı donanıma sahip ama fiyat farkı barizdi. Ve artı olarak yine fark edilen bir hissiyatı var, L7 Air’in kaygan buz hissiyatı gibi bir hissiyatı var ve bunu çok beğendim. Bundan dolayı bunu ana farem yaptım, elime de tam oturuyordu. Şarjı 4K’da doğal olarak hızlı bitiyordu ama 1 ve 2K’da gayet iyi performansı vardı, bağlantı kopması, donma gibi hiçbir şey yaşamadım. Yazılımı ve uygulaması basit görünüyor, iyi yani her türlü ayarı yapabiliyorsunuz. Ve fareyi biraz GPX’e benzettim.

Kısacası fareyi çok beğendim, 1250 lira gibi bir fiyata çok uyguna vermişlerdi. L8 Air’e gelecek olursak skatezlerinin jelatinini sökmedim, satmaya karar verdim ama kötü bir fare olduğu için değil, L7 Air’in daha iyi olmasıydı. Hissiyatı vasat diyebilirim, pürüzlü hissettiriyor. Farenin click sesleri Zenith ve L7 Air’e göre daha tok, hoş. Performans olarak çok bir test yapamadım, sadece mcusu farklıydı sanırım, o da iyi mi kötü mü bilmiyorum. Ama fare tatlı, küçük bir fare ve hala uygun duruyor gibi, daha çok test yapan biri yorumunu söyleyebilir. Bir de büyük ellere gitmez gibi, aynı şekilde L7’de.

Kısacası bu şekildeydi deneyimim, aktarmak istedim tarafsız şekilde. Bir de L7 Air’in stoğunu sormuştum, belki soran olur diye, yılbaşında yenileneceğini söylediler. Bazı insanlar olumsuz şeyler yaşamış olabilir ama başımdan geçen olumlu bir olayı dile getirdim. Bu hususta da Gank’e teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_20251224_004743920.jpg
    IMG_20251224_004743920.jpg
    180,7 KB · Görüntüleme: 15

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı