Windows 10 MACHINE_CHECK_EXCEPTION Hatası

uucan93

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar 1 ay önce MSI laptop aldım. Bugün dota2 oyununda 2 kere oyunun başında donmasından ötürü artık dayanamadım bir araştırıyım durumu dedim.

Minidump

Sanırım bunu istiyorsunuz, doğru yapabildim mi emin değilim fakat yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
hocam ilginiz için çok sağolun ama ben biraz acemiyim galiba büyük başlıktan ceza yemişim anca şimdi yazabiliyorum logitech güncelledim,intel ve harici kartı güncelledim,killer ve ses güncelleyemedim softether'ide kadıramam çünkü yurtta kalıyorum ve onun sayesinde oyunlara girebiliyorum zaten hatırladığım kadarıyla o yokkende bu sorunu yaşamıştım.sizden rica teamviwer yoluyla veya başka sizin uygun gördüğünüz bir yolla bana yardım eder misiniz çünkü hiçbir şey yapamıyorum bu hatadan dolayı az önce cs:go girdim dota2'ye kıyasla daha uzun süre oynattı 1saat civarı sonra dondu DRRRR sesiyle birlikte bekledim aynı hata mı diye biraz daha uzun sürdü hatayı vermese ama aynı hata artık sinirlerim bozuldu..yardım lütfen.

1. Ürünün web sitesinden BIOS dosyasını indirin.
2. Bios dosyasını USB flash belleğe kopyalayın yeni nesil BIOS ların bir çoğu kendi hard disk sürücünüz üzerinden de bu dosyayı görebilmektedir. Eğer öyle ise flash disk'e kopyalamanıza gerek yok.
3. İndirmiş olduğunuz bios dosyası .zip veya .rar uzantılı ise dosyayı sıkıştırılmış durumdan çıkartın.
4. Bilgisayarınızın BIOS'u içerisine giriş yapın ve BIOS Update aracını kullanarak indirmiş olduğunuz dosyayı gösterip BIOS güncellemenizi geçekleştirin.
5. Teknik bilginiz yeterli değil ise BIOS güncelleme işlemi hakkında ürününüz için hizmet veren destek merkezi ile iletişime geçin. BIOS güncellemesi korkulacak bir konu olmazsa da dikkat edilmesi gereken bir işlemdir.

internetten technopat'n eskiden paylaştığı konuyla ilgili video'sunu gördüm izledim , bios ve firmware güncellemesinide yaptım ilk başta bilgisayarım siyah ekran açılıyodu bi heycanlandım fakat sonra reset atıp tekrar bios girerek bir yer LEGACY'ydi UEFI yaptım pc sorunsuz açıldı rahatladım :) . şimdi okula gidiyorum döndüğümde oyun oynıcam umarım sorunum hallolmuştur sonucunu tekrar buraya yazıcam teşekkürler.

evet bugün döndükten sonra 2 oyun dota2 birkaç oyunda cs:go oynadım bir donma olmadı sadece pc epey ısındı , kaloriferleri çok yaktılar gerçi içerisi aşırı sıcak şu anda ondan dolayıda olabilir , aksi bir donma sorununu yaşarsam tekrar buradan paylaşırım

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı