0x124 çökmesiyle ilişkili oluyor.Heralde anakart,ram veya işlemciden kaynaklı çünkü bilgisayara format atmaya çalıştığımda kurulum ekranına gelmeden yine aynı hatayı verdi.windowsdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorumBilgisayar hiç açılmıyorsa disk ya da işlemcini kontrol et. Kullandığın Windows versiyonunu bilmiyorum ama bu hata kontrolü WHEA temelli0x124çökmesiyle ilişkili oluyor.
Açılıyorsa:
Minidump Dosyalarını Paylaşın
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...www.technopat.net
Herhalde anakart, RAM veya işlemciden kaynaklı çünkü bilgisayara format atmaya çalıştığımda kurulum ekranına gelmeden yine aynı hatayı verdi. Windows'tan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum
USB üzerinden başlatılamıyorRAM kontrolü için elinin altında Windows olmasına gerek yok, farklı bir cihazdan Memtest86 imajını USB'e yazıp kontrol edebilirsin. RAM sorunu yoksa ben işlemci, disk ya da dediğin gibi anakart arızasının bi' tık daha önde olduğunu düşünüyorum. Bunları kontrol etmen için de farklı muadilleriyle sistemi test etmen lazım.
USB üzerinden başlatılamıyor
Bilgisayara oveclock yaptım, 1 dakika kadar açılıyor sonra whea mavi ekranı veriyorHiçbir şekilde erişemiyorsan sen bu sistemi zaten farklı muadilleriyle test etme işine direkt giriş. Anakart ile başla işlemci ile devam et.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.