Arkadaşlar son zamanlarda laptopum hem yavaşladı hem de kaybolan Machine Check Exception mavi ekran hatasını tekrar almaya başladım.
Laptop özellikleri:
Son zamanlarda video izlerken ya da CS:GO oynarken Machine Check Exception hatası alıyorum. Bu hata günde 2-3 defa da olabiliyor 2 hafta boyunca hiç olmaya da biliyor.
Aynı zamanda laptopumda yavaşlama var açılışta 2-3 dk sürüyor. Visual Studio gibi programlar çok yavaş çalışmaya başladı. FPS kaybı yaşıyorum, benimkiyle aynı özelliklere sahip arkadaşımın aynı bilgisayarında yavaşlama sıkıntısı yok.
Yaptıklarım:
Laptop özellikleri:
- Monster Abra A7 V6.2.3
- Windows 10 Education
- Çift Fan
- GTX 960m 2 GB ekran kartı
- 8 GB 1600 MHz RAM
- i7-5700 HQ 2.7 to 3.5 broadwell işlemci
Son zamanlarda video izlerken ya da CS:GO oynarken Machine Check Exception hatası alıyorum. Bu hata günde 2-3 defa da olabiliyor 2 hafta boyunca hiç olmaya da biliyor.
Aynı zamanda laptopumda yavaşlama var açılışta 2-3 dk sürüyor. Visual Studio gibi programlar çok yavaş çalışmaya başladı. FPS kaybı yaşıyorum, benimkiyle aynı özelliklere sahip arkadaşımın aynı bilgisayarında yavaşlama sıkıntısı yok.
Yaptıklarım:
- Driverlerın hepsini 3 gün önce güncelledim hem Windows hem de Nvidia. Bugün kontrol ettim hepsi güncel. Bugün de Machine Check Exception aldım.
- Tüm başlangıç programlarını (gerekli olanlar dışında) kapadım.
- Registery temizleme ve düzenlemesini yaptım.
- Harddiskim 750 GB. Bunun 550-600 GB'ı kullanımdaydı, 350 GB'a düşürdüm.
- Sfc /scannow ile tarama yaptım, 0 sorun.
- Chkdsk ile tarama yaptım, 0 sorun.
- CPU test yaptım. Her şey sağlıklı. %100 kullanımda sıcaklık değerleri maximum 20-30 derece altında normal çalıştı. Fan soğutması iyiydi.
- GPU test yaptım. %100 kullanımda max 92 derece olan GPU 64 derecenin üstüne çıkmadı. Fanda sorun yok.
- RAM'de sorun olabileceğini düşünüp tamamı 3 saatlik Memtest86 sonucunda 4/4 Passed 0 Error. 48 testin hiçbirinde sorun çıkmadı. 1 Bitlik bile bozulma yok.
Son düzenleyen: Moderatör: