MACHINE_CHECK_EXCEPTION mavi ekran hatası

ByteHype

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar son zamanlarda laptopum hem yavaşladı hem de kaybolan Machine Check Exception mavi ekran hatasını tekrar almaya başladım.

Laptop özellikleri:
  • Monster Abra A7 V6.2.3
  • Windows 10 Education
  • Çift Fan
  • GTX 960m 2 GB ekran kartı
  • 8 GB 1600 MHz RAM
  • i7-5700 HQ 2.7 to 3.5 broadwell işlemci

Son zamanlarda video izlerken ya da CS:GO oynarken Machine Check Exception hatası alıyorum. Bu hata günde 2-3 defa da olabiliyor 2 hafta boyunca hiç olmaya da biliyor.
Aynı zamanda laptopumda yavaşlama var açılışta 2-3 dk sürüyor. Visual Studio gibi programlar çok yavaş çalışmaya başladı. FPS kaybı yaşıyorum, benimkiyle aynı özelliklere sahip arkadaşımın aynı bilgisayarında yavaşlama sıkıntısı yok.

Yaptıklarım:
  • Driverlerın hepsini 3 gün önce güncelledim hem Windows hem de Nvidia. Bugün kontrol ettim hepsi güncel. Bugün de Machine Check Exception aldım.
  • Tüm başlangıç programlarını (gerekli olanlar dışında) kapadım.
  • Registery temizleme ve düzenlemesini yaptım.
  • Harddiskim 750 GB. Bunun 550-600 GB'ı kullanımdaydı, 350 GB'a düşürdüm.
  • Sfc /scannow ile tarama yaptım, 0 sorun.
  • Chkdsk ile tarama yaptım, 0 sorun.
  • CPU test yaptım. Her şey sağlıklı. %100 kullanımda sıcaklık değerleri maximum 20-30 derece altında normal çalıştı. Fan soğutması iyiydi.
  • GPU test yaptım. %100 kullanımda max 92 derece olan GPU 64 derecenin üstüne çıkmadı. Fanda sorun yok.
  • RAM'de sorun olabileceğini düşünüp tamamı 3 saatlik Memtest86 sonucunda 4/4 Passed 0 Error. 48 testin hiçbirinde sorun çıkmadı. 1 Bitlik bile bozulma yok.
Öncelikle yavaşlamayı sonrasında BSoD'u çözmek istiyorum. Başka bir çözüm yolu var mıdır? Yapılması gereken başka bir şey? Şimdiden Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar son zamanlarda laptopum hem yavaşladı hem de kaybolan Machine Check Exception mavi ekran hatasını tekrar almaya başladım.

Laptop özellikleri:
  • Monster Abra A7 V6.2.3
  • Windows 10 Education
  • Çift Fan
  • GTX 960m 2 GB ekran kartı
  • 8 GB 1600 MHz RAM
  • i7-5700 HQ 2.7 to 3.5 broadwell işlemci

Son zamanlarda video izlerken ya da CS:GO oynarken Machine Check Exception hatası alıyorum. Bu hata günde 2-3 defa da olabiliyor 2 hafta boyunca hiç olmaya da biliyor.
Aynı zamanda laptopumda yavaşlama var açılışta 2-3 dk sürüyor. Visual Studio gibi programlar çok yavaş çalışmaya başladı. FPS kaybı yaşıyorum, benimkiyle aynı özelliklere sahip arkadaşımın aynı bilgisayarında yavaşlama sıkıntısı yok.

Yaptıklarım:
  • -Driverlerın hepsini 3 gün önce güncelledim hem Windows hem de Nvidia. Bugün kontrol ettim hepsi güncel. Bugün de Machine Check Exception aldım.
  • -Tüm başlangıç programlarını (gerekli olanlar dışında) kapadım.
  • -Registery temizleme ve düzenlemesini yaptım.
  • -Harddiskim 750 GB. Bunun 550-600 GB'ı kullanımdaydı, 350 GB'a düşürdüm.
  • -Sfc /scannow ile tarama yaptım, 0 sorun.
  • -Chkdsk ile tarama yaptım, 0 sorun.
  • -CPU test yaptım. Her şey sağlıklı. %100 kullanımda sıcaklık değerleri maximum 20-30 derece altında normal çalıştı. Fan soğutması iyiydi.
  • -GPU test yaptım. %100 kullanımda max 92 derece olan GPU 64 derecenin üstüne çıkmadı. Fanda sorun yok.
  • -RAM'de sorun olabileceğini düşünüp tamamı 3 saatlik Memtest86 sonucunda 4/4 Passed 0 Error. 48 testin hiçbirinde sorun çıkmadı. 1 Bitlik bile bozulma yok.
Öncelikle yavaşlamayı sonrasında BSoD'u çözmek istiyorum. Başka bir çözüm yolu var mıdır? Yapılması gereken başka bir şey? Şimdiden Teşekkürler.

BIOS güncellemesi öneririm.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı