macOS 10.13.6 AMD Nvidia Lag Sorunu

dijimet

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Technopat sitesinde bulununan Kemal hocamın hazırladığı High Sierra 10.13.6 AMD-Intel imajı ile sorunsuz bir kurulum gerçekleştirdim. Kurulumdan sonra güncelleme yapmadanki High Sierranın ham sürümüne ait Nvidia WEB derivers yoktu. Ben de High Sierra nın sürümünü Security Update 2019-002 ile güncelleme yaparak 17G6030 sürümüne yükselttim ve Nvidia Web Drivers'ı kurdum. Ancak sürücü kurulumundan sonra sistemde çok fazla lag olmaya başladı. MEsela Google Chrome da sekme kapatırken bile bekleme yapıyor. MEnülerde süreki duraklama oluyor. VLC'de mkv film izlenemiyor. Buna bir çare var mıdır?

Sistemim:

* AMD 2600 İşlemci
* Asus X470 Crosshair 7 Anakart (Güncel BIOS)
* Nvidia GTX 1060 3GB Ekran Kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Benzer sistemin 6GB model GTX 1060 barındıran Ryzentosh yaptım bir arkadaşa. Onda lag yok idi.
Size bir konu veriyorum buradaki öneri şeklinde bulunan BIOS ayarlarını deneyiniz:
Bu arada benim R9 ekran kartı barındıran kişisel bilgisayarımda ise Mojave daha performanslı. Bilginize sunarım ama sizin ekran kartınız Mojave desteklemiyor.

Not: CSM ayarları da etkiler.
Benzer sistemin 6GB model GTX 1060 barındıran Ryzentosh yaptım bir arkadaşa. Onda lag yok idi.
Size bir konu veriyorum buradaki öneri şeklinde bulunan BIOS ayarlarını deneyiniz:
Bu arada benim R9 ekran kartı barındıran kişisel bilgisayarımda ise Mojave daha performanslı. Bilginize sunarım ama sizin ekran kartınız Mojave desteklemiyor.

Not: CSM ayarları da etkiler.

Son düzenleme:
Çözüm
@dijimet
2700X & GTX 1060 6GB ile başka bir arkadaşıma kurmuştum High Sierra. Güncel BIOS ve ayarları ile sorun yaşamamıştı. İsterseniz bios ayarlarınızı yeniden sıfırlayıp yapılandırınız.

Ekleme: ayrıca SMBIOS türünüzü MacPro6,1 yapmayı deneyebilirsiniz. (Clover configurator config.plist)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı