Rehber macOS Ağ Ayarlarını Sıfırlama

macOS'un internet tercihlerini sıfırlamak için bu rehberimize göz atabilirsiniz.

  1. Konumu sıfırlayın: İlk düşünce bu konum sıfırlama işlemini nasıl yapacağınızdır. Sistem Tercihleri'ne gidin, Ağ sekmesine tıklayın. Seçtikten sonra üstte konumu göreceksiniz. Tıklayıp konumu düzenle deyin.

    1.png


    2.png



    3.png

    • (-) tuşunu mevcut konumu silmek için,
    • (+) tuşunu da yeni bir konum eklemek için kullanabilirsiniz.

      4.png
  2. Eğer 1. adım bağlantılarınızı tamamen resetlemez ise şu yola gidin: Macintosh HD/ Library/ Preferences/
  3. Buradaki “SystemConfiguration” klasörünü çöpe taşıyın. Ama çöp kutusunu boşaltmayın. Bu dosyaya ileride ihtiyacınız olabilir. Şimdi bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.
NOT: Endişelenmeyin Mac varsayılan tercih ve ayarları içeren yeni bir “SystemConfiguration” dosyası oluşturacaktır. Sistemi yeniden başlatıp kullanıcı girişi yapınca internet ve bluetooth bağlantılarınız sıfırlanmış olacak. Şimdi internete yeniden bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Öneri: Eğer adım 2 de çalışmaz ya da bir etki göstermezse çöpe attığınız “SystemConfiguration” dosyasını tekrar orijinal konumuna atıp değiştirebilirsiniz. Bu internet ayarlarınızı eski ayarlarına döndürecektir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı