Tamam yok siz de doğru yazmışsınız. Ben de ilk okuyuşta yanlış okumuşum sorun yok."o" harfinin nasıl geldiğini bilmiyorum, basmışım. "...Arch kadar değil." olması lazım.
Arch Linux mu düşük uygulama desteği sunuyor?
En çok o sunuyor neredeyse. AUR ile neredeyse her şeyi kurabiliyorsunuz. Arch tabanlı EndeavourOS öneririm.
Arch'ın kendi repolarında ve AUR'da istediğin her uygulamayı bulabilirsin. Bana göre Arch'ta çeşitlilik dediğin diğer iki dağıtıma göre daha fazla.
Arch hızlı, performanslı. AUR da bir sürü uygulama var diğerlerinden çok daha iyi
Garuda bakabilirsiniz. KDE DR4gonized Edition macOS benzeri bir yapıyı sweet temasıyla sunuyor. macOS tema seçeneklerini indirmenizle ki indirmesi çok kolay direkt Mac'e çevirebilirsiniz.
Onun haricinde KDE, GNOME, Xfce hatta cinnamon kullanan hemen hemen her dağıtımda rahatlıkla Mac benzeri bir arayüz elde edebilirsiniz.
GNOME arayüzü yapısal benzerliğinden bence daha iyi olur ama Xfce ve KDE de kötü bir sonuç çıkarmaz. Cinnamon ise diğerlerine kıyasla bir tık kötü bir sonuç verebilir ama o da kullanıcısını üzmez.
Selam. Ben bir önceki açtığım konuda sistemimde kullanmak için bir macOS ISO dosyası istemiştim fakat işlemcimin MacOS'u desteklemediğini öğrendim maalesef. Ben de bu yüzden sizden güzel bir Linux isteyeceğim ve bunu UEFI Windows 10'un yanına kuracağım. Şimdi isteklerim şöyle:
-Herhangi bir tema kurmadan kendi içerisinden MacOS'a benzemeli.
-Oldukça yüksek performans vermeli.
-Arch Linux gibi düşük uygulama desteğine sahip olmak yerine, Debian veya Ubuntu gibi bir altyapıya sahip olup birçok uygulamayı desteklemeli.
İsteklerim böyle şimdi sıra sistemimde:
Son olarak pearos ve PNM OS denedim. Pek güzel değiller ve Elementary OS sistemimde biraz hantal çalışıyor.
- 2.13GHz Intel Celeron N2820 işlemci.
- 1.7GB Intel HD Graphics iGPU.
- 8 GB 1066 MHz DDR3L CL7 RAM.
- 500GB 7200RPM HDD (fakat kuracağım dağıtımı dualboot yapacağım için yaklaşık 60GB anca ayırırım)
Hocalarım benim Arch'ın desteği az olarak bilmemin sebebi zamanında PNM OS kullanmış olmam ve pnm bildiğiniz üzere Arch altyapısına sahip ve bende zamanında pnm kullanırken yükleyeceğim hiçbir şeyi yükleyememiştim çünkü direkt olarak bulamamıştım ve Pnm'in kendi içinde gelen mağazada ise çok fazla uygulama görmemiştim o yüzden öyle demiştim özür diliyorum bu yanlış bilgim için. Ve beni aydınlattığınız için teşekkürler.
Şu bahsettiğiniz KDE DR4gonized Edition'a bakacağım sanırım.
sudo pacman -S pamac-all
Şu bahsettiğiniz KDE DR4gonized Edition'a bakacağım sanırım.
@Rona hocam şu bahsettiğiniz KDE dragonized Linux, Garuda Linux mu?
Aynen hocam. Garuda KDE dragonized Edition.
Tamamdır ISO boyutuda çok büyük değilmiş zaten elime bir ara internet geçince indiririmde bunu UEFI Windows 10 ile nasıl dualboot ederim?
Kurulumda seçenek çıkıyor olması lazım Windows'un yanına kur diye.