macOS Catalina Clover "scan entries" ekranında takılıyor

USB belleği eski haline getirdikten sonra imajı yeniden yazdır. İşlemcinizi belirtin ayrıca.
BIOS ayarlarını'da kontrol edin.
Hocam yaptım durum aynı hatta oluşan fat32 bölüntüsü de var, orada kextlerin de hepsini sildim:) Ama bu sefer error verdi.
İşlemcim: İntel Core i3-4160 3.60Ghz.

Kext neden siliyorsun😀 USB takılı iken Bilgisayarım içinde EFI bölümü görünüyor mu USB içerisinde?
Hocam ben bir sitede görmüştüm sorun yaratan kextleri silmek diye ve garanti olsun diye hepsini silmiştim. Sonra zaten yeniden yazdırınca geri geldiler. EFI bölümü bir ara görünmüyordu sonra cmd ile harf atadım sorun çözüldü.
Bu arada imaj .raw formatında idi, aynı sitenin Sierra ve El Capitan sürümlerini de farklı usblere yazdırdım. Sierra olanı sorunsuz olaraf UEFI açtı legacy sine bakmadım bile, El Capitan UEFI açmadı legacy açtı, Mojave ise farklı bir efi dosyası ile denediğimde açtı.

Tamamdır, Mojave kullanabilirsiniz o halde.
Mojave de legacy oluyor UEFI olmuyor.:)
Bu arada ben bişey yaptım, kızacaksınız...
Sizin yazınızı da okumuştum ve siz oraya MBR desteklemez yazmışsınız.
Benim kurulum yaptığım USB ler MBR şimdi GPT ye çeviriyorum, zaten bu tip sorunlar baş göstermeden önce ben BİOS umu 2014 sürümünden 2016 sürümüne güncellemiştim, (arayüzde 2015 yazıyor ama 2016 ben biliyorum.) az önce bir makale okudum ve 2016 ve sonrası modellerde UEFİ teknolojisi ve beraberinde GPT gelmiş.
Şimdi deneyeceğim inşallah.
Tamamdır, Mojave kullanabilirsiniz o halde.

Hocam boş verdim microSD ye kurdum minnacık bir şey hem yer kaplamıyor, HDD'den Boot etmek istemiyorum artık. Yinede yardımlarınız için teşekkürler.

BIOS ayarlarını gönderirsen inceleyebiliriz.
SATA : AHCI
Intel Virtualization Technology : Disabled
EHCI Hand Off Mode : Enabled
xHCI .... mode : Smart auto
Legacy mode: Enabled
CSM : ENABLED
Secure boot : disabled
boot os: other os
hepsi böyle hocam

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı