macOS disklerini Windows'ta klonlama

Olabilir, USB'den kurulum yapıyorsan imajı baştan indirip USB'ye yazdırıp dene veye internet üzerinden kurulumu dene.
Internet Recovery deneyin. Disk izlencesi ile hata taratın. Sonra disk izlencesinden partisyonları unmount yapıp APFS olarak biçimlendirmeyi deneyin.
USB'ye tekrar yazdırıp denedim yine aynı hatayı veriyor hocam. İmajda sorun var mı diye disk izlencesinden başka bir USB'yi biçimlendirdim hata vermedi. Ek olarak Macrium Reflect'den klonlamaya çalıştım başarıyla klonladı ama Macbook boot dizinini görmüyor yine olmadı yani. Internet Recovery tepki vermedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
O tarz işlemi önermiyorum. Farklı USB ve portlar ile dene. Olmazsa dediğim gibi internet üzerinden yapmayı dene ve internet kablosu bağlı olsun. Biraz uzun sürebilir bekle. Genede olmazsa birde High Sierra ile dene. Buda olmazsa farklı adımlar atacağız 🙂

O tarz işlemi önermiyorum. Farklı USB ve portlar ile dene. Olmazsa dediğim gibi internet üzerinden yapmayı dene ve internet kablosu bağlı olsun. Biraz uzun sürebilir bekle. Genede olmazsa birde High Sierra ile dene. Buda olmazsa farklı adımlar atacağız 🙂
Yok hocam bütün portları denedim, İnternet recovery tuşlarıyla açıyorum beyaz ekranda kalıyor, indirip flasha atması 2-3 saat sürüyor High Sierra'ya deneyecek sabrımda kalmadı. Niye böyle oldu anlamadım aynı flash aynı imaj HDD'ye sorunsuz kurmuştum. En iyisi hard disk kutularından almak olacam sanırım.

Sabırlı olmak ve denemek lazım 🙂
Şuan masaüstüne hackintosh kuruyorum hocam. Oradan klonlamaya çalışacağım yine olmazsa hard disk kutusu alıp Mac'ten klonlamayı deneyeceğim kurulumla olacağını sanmıyorum artık.
Hocam 9.5mm HDD kutusu alıp DVD yerine taktım Carbon Copy Cloner suan SDD'ye kopyaliyor. Isin ilginc tarafi sistem acikken SSD'yi istedigim gibi bicimlendirebiliyorum sanirim sorun kurulum imajinda. @claus

Son düzenleme:
Kendi tecrübemi paylaşayım:
Uzun uğraşlardan sonra eski (2013 late) iMac'imdeki 1 TB'lık mekanik diski 480 GB'lık Toshiba SSD'ye klonladım.
Önce Mac üzerinden Carbon copy cloner ve Super Duper programlarını denedim: İlki yetersiz disk alanı hatası verdi, ikincisi Key istedi: Deneme sürümü olmasına rağmen. Riske girip HDD'yi söktüm SSD'yi taktım
(Bu kısım meşakkatli: Eski cep telefonı tamircisi arkadaşım yardım etti)
Bootable High Sierra sürümünü transmacle Flash diske yazdırıp hazırladım taktım: Açılışta bir türlü göremedim flash diski, internet Recovery'de işe yaramadı, Disk düzenleme vs. ile ilgili 4 satırlık ekran ilk başta gelid sonraki denemelerimde kayboldu.

Elimde 500 GB büyüklüğünde bir harici HDD mevcuttu: 1TB'lık Apple mekanik diskimi Windows PC'nin SATA portundan bağladım Harici HDD'ye klonlamaya çalıştım Acronis ve Easeus programlarıyla başarılı olamadım (Yetrsiz alan hatası), PC'yi Sergei Strelec in WinPe sinin olduğu bootable bir flash diskle başlattım sırayla HDD partisyon araçlarını denemeye başladım Paragon 'un programı birkaç soruya evet tiklerini işaretleyip devam etmemle başarılı oldu.
Sonra İmac'de Harici HDD ve flash diski taktım Shift-CMD-alt-. - Tuşlarına basarak başlattım Harici HDD'deki İmac ile açılış oldu, HDD'yi söktüm yine aynı tuşlarla flash disk Boot ederken hızlı bir şekildde (Strelec'in programının sonradan takılılan diski görmeme ihtimali nedeniyle) harici HDD'yi taktım: Yine Strelec'in Uygulamasındaki paragon programıyla harivi HDD'yi cihazdaki SSD'ye klonladım: Başarılı oldu.
Eski diski sökmeden önce bootcamp ile kurduğum Windows 10U kaldırmıştım diskte yer açılsın diye ama partiasyonları silememişim
Şimdi sorularım
1_İmac i son sürüme (macOS Catalina? )Yükselteyim mi (Bu haliyle bu makine sistemi kaldırır mı? Ve Update ile mi yapayım sıfırdan mı kurayım? (Kurulum dosyası için sağlam bir indirme linki verebilir misiniz)
2- Windows'u diskte mevcut olan 256 GB'lık bölüme kurabilir miyim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı