Kendi tecrübemi paylaşayım:
Uzun uğraşlardan sonra eski (2013 late) iMac'imdeki 1 TB'lık mekanik diski 480 GB'lık Toshiba SSD'ye klonladım.
Önce Mac üzerinden Carbon copy cloner ve Super Duper programlarını denedim: İlki yetersiz disk alanı hatası verdi, ikincisi Key istedi: Deneme sürümü olmasına rağmen. Riske girip HDD'yi söktüm SSD'yi taktım
(Bu kısım meşakkatli: Eski cep telefonı tamircisi arkadaşım yardım etti)
Bootable High Sierra sürümünü transmacle Flash diske yazdırıp hazırladım taktım: Açılışta bir türlü göremedim flash diski, internet Recovery'de işe yaramadı, Disk düzenleme vs. ile ilgili 4 satırlık ekran ilk başta gelid sonraki denemelerimde kayboldu.
Elimde 500 GB büyüklüğünde bir harici HDD mevcuttu: 1TB'lık Apple mekanik diskimi Windows PC'nin SATA portundan bağladım Harici HDD'ye klonlamaya çalıştım Acronis ve Easeus programlarıyla başarılı olamadım (Yetrsiz alan hatası), PC'yi Sergei Strelec in WinPe sinin olduğu bootable bir flash diskle başlattım sırayla HDD partisyon araçlarını denemeye başladım Paragon 'un programı birkaç soruya evet tiklerini işaretleyip devam etmemle başarılı oldu.
Sonra İmac'de Harici HDD ve flash diski taktım Shift-CMD-alt-. - Tuşlarına basarak başlattım Harici HDD'deki İmac ile açılış oldu, HDD'yi söktüm yine aynı tuşlarla flash disk Boot ederken hızlı bir şekildde (Strelec'in programının sonradan takılılan diski görmeme ihtimali nedeniyle) harici HDD'yi taktım: Yine Strelec'in Uygulamasındaki paragon programıyla harivi HDD'yi cihazdaki SSD'ye klonladım: Başarılı oldu.
Eski diski sökmeden önce bootcamp ile kurduğum Windows 10U kaldırmıştım diskte yer açılsın diye ama partiasyonları silememişim
Şimdi sorularım
1_İmac i son sürüme (
macOS Catalina? )Yükselteyim mi (Bu haliyle bu makine sistemi kaldırır mı? Ve Update ile mi yapayım sıfırdan mı kurayım? (Kurulum dosyası için sağlam bir indirme linki verebilir misiniz)
2- Windows'u diskte mevcut olan 256 GB'lık bölüme kurabilir miyim?