macOS dosya-klasör değiştirme-üzerine yazma sorunu

MrRich

Megapat
Katılım
19 Ağustos 2013
Mesajlar
507
Çözümler
9
MacOS Mojave kullanıcısıyım, Finder penceresi üzerinde var olan klasörün üzerine aynı isimli klasör attığım zaman Windows üzerinde olduğu gibi içerisindeki klasörlerin üzerine eksik olan dosyaları yazıp, varolan dosyaları da değiştireyim mi diye sormuyor. Çok açıklayıcı olmadığı için bir örnekle anlatayım.

Web site dosyalarım için belgelerim altında klasörlerim var mesela bu klasörün adı TEST olsun TEST klasörünün içeriği de:

->TEST
---->admin ( Bunun içinde 3 adet klasör var diyelim A, B ve C olsun)
---->user (Bunun içerisinde 50 adet dosya var diyelim)
---->modules (Bunun içerisinde 3 adet klasör - 2 adet dosya var diyelim)
---->image (Bunun içerisinde 5 adet klasör - 5 adet dosya var diyelim)

Bu şekilde bir klasörleme düşünün ve örneğin benim kullandığım temanın yeni sürümü çıktı bende bunu edindim.

İndirdiğim tema dosyalarının içinde de şu şekilde bir klasörleme mevcut:

->GÜNCELTEMA
---->admin (Bunun içerisinde SADECE D klasörü var)
---->user (Bunun içerisinde sadece değişmiş 10 adet dosya var)
---->modules (Bunun içerisinde değişmiş 1 adet klasör - 1 adet dosya var)
---->image (Bunun içerisinde değişmiş 2 adet Klasör - 2 adet dosya var)

Normalde güncel team adlı klasör içerisinde bulunan dosyaların hepsini seçip test adlı klasör içerisine attığım zaman Windows üzerinde sadece değişen ve ekstra eklenen klasörler test adlı klasörün içerisine eklenirdi. Yani admin klasörü içerisinde A, B, C ve D klasörleri olurdu fakat macOS üzerinde aynı işlemi yaptığım zaman admin klasörü içerisinde sadece D klasörü oluyor. Yani eğer aynı isme sahip klasörü kendi dosyalarım üzerine attığım zaman o klasör içerisindeki diğer A, B ve C klasörleri siliniyor. Bundan dolayı da web sitem düzgün çalışmıyor veyahut config dosyalarım belirttiğim örnekte olduğu gibi siliniyor ya da indirdiğim tema dosyasında default hali olduğu için default haliyle değişiyor.

Commander One gibi 3. Parti dosya yöneticisi programlarıyla çalıştığımda bahsettiğim sıkıntı olmuyor, aynı Windows gibi alıştığımız şekilde devam ediyor. Ama bu bana çok zaman kaybettiriyor her seferinde ilgili dizini Commander One programından açıp masaüstünde bulunan klasörden oraya kopyalama yapmak çok yorucu oluyor. Bunu Finder üzerinden yapmanın yolunun bulmam gerekiyor çünkü masaüstünde bulunan bir dosyaya tıklayınca hep finder penceresi çıkıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı