Çözüm macOS Ethernet Sorunu: Realtek RTL8111.kext

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yiğit Gençer

Kilopat
Katılım
27 Ekim 2019
Mesajlar
2.540
Makaleler
9
Çözümler
32
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Realtek RTL8111 model ethernet kartı kullanıcıları genel olarak macOS kullanırken sisteme ethernet kartını tanıtmak için RealtekRTL8111.kext kullanmaktadırlar. Bu kextin en güncel sorunu neredeyse tüm modemlere kablo ile bağlanınca algılamama ya da hata vermeleridir şahsen benim de diz üstü bilgisayarımda bu ethernet kartı mevcut olduğu için bu geceye kadar bende de aynı hata mevcuttu. Bu hatanın şimdilik bir çözümünü anlatacağım aslında çözüm kolay ilk öncelikle sorunun nedeninden bahsetmek istiyorum. Güncel olan kext dosyasının ethernet kartının sürücüleri ile uyuşmuyor olmasıdır.
Çözüm: RealtekRTL8111.kext.zip linkteki dosyayı arşivden çıkartın ve içindeki kext dosyasını kendi EFI klasörünüzde olan dosya ile değiştirin ve OpenCore kullanıyorsanız bunu config içinde silin ve geri ekleyin sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlatın (CLOVER kullanıyorsanız dosyayı config içine tanıtmanıza gerek yok) ve ethernet kablonuzu sisteme bağlayın.

Umarın bu kexti kullanan arkadaşların sorunu çözülmüştür. Eğer sorununuz çözülmedi ve devam ediyorsa forumda macOS üzerinde konu açabilirsiniz ya da aşağıya yazabilirsiniz. :)
 
Son düzenleme:
Ahahahahaha. Tam da konusunu açıyordum, Big Sur'da çalıştıramadım Ethernet'i, hemen test ediyorum :)
Sorunum çözüldü, teşekkür ederim 🥰

1606335923354.png
 
Tamamdır, en kısa sürede yükleyeceğim.

Sorun çözülmüştür.

Çok teşekkür ederim Google'layıp bulamadım bir şey sormak istiyorum. Normalde MacBook'umda sistemin yapmış olduğu güncellemeleri otomatik yapıyordum. Şu an Hackintosh'da aynı şekilde güncellemeler geldi, Hackintosh sistemlerde bu güncellemeleri yapıyor muyuz nedir buradaki durum?
 

Geri
Yukarı