macOS geçmeli miyim?

Lufian

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Windows'dan çok sıkılmış durumdayım. Ve macOS kursam mı diye düşünüyorum 3-4 gündür. Oyun da oynuyorum. Bilgisayarım Mac değil. Oyun oynayacağım zaman Windows'a geçmek istiyorum. Diğer zamanlarda da macOS. Böyle bir şey mümkün müdür acaba, mümkünse de hangi uygulamalar aracılığıyla yapabilirim bunu?

Evet kurulur, ekran kartınız destekliyor. Kurma aşamasında Enes hocam yardımcı olacaktır.
MacOS kurulumları Technopat kanalında vardı sanırım yanlış hatırlamıyorsam. Fakat dualbootu bilmiyorum yardımcı olursanız ne mutlu bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazınız destekliyor. Monterey kurulumu yapabilirsiniz!
Dualboot için SSD/HDD'yi ikiye bölüp, o kısma kurulum yapıyoruz. Çok basit bu sitede ki Monterey 12.3 imajını indirip balenaEtcher ile USB'ye imajı yazdırıp konu açınız. Sonrasında kurulum adımlarını oradan hallederiz.

Mac'te kalırsa gene şöyle bunu. Riske atmaya gerek yok.
Kendisi bilir paralı uygulamalar var onlar simülasyon gibi kullanılıyor.

Mac'te kalma gibi bir olasılığı çok düşük biz varken.
Bir sürü senaryoyu yaşadım ben. Hiç birinde de MacOS'ta kalmadım.

Mac'te kalırsa gene şöyle bunu. Riske atmaya gerek yok.
Kendisi bilir paralı uygulamalar var onlar simülasyon gibi kullanılıyor.
macOS'ta kalırsa derken? En fazla ISO yazdırıp tekrar döner Windows'a fakat o da çok düşük bir ihtimal.

Mac'te kalma gibi bir olasılığı çok düşük biz varken.
Bir sürü senaryoyu yaşadım ben. Hiç birinde de MacOS'ta kalmadım.

Ben tam tersini Windows'ta deneyimlemiştim. MacOS'a geri dönemedim e tek çare USB ile sıfırlamaktı.
Windows>macOS işleminde aynı olmayabilir belki.

MacOS'ta kalırsa derken? En fazla ISO yazdırıp tekrar döner Windows'a fakat o da çok düşük bir ihtimal.

Mac'te kalırsa tekrar Windows'a sıfırlaması gerekecek onu diyorum. Hata falan verirse kullanması zor olabilir o açıdan yani hata yaparsa yüklerken.

RX 6600 ekran kartı
i5 11. nesil işlemci
16 GB RAM

(Bunlar yeterli sanırım)
Monterey kurabilirsiniz hocam, kurmak için aşağıdan imajı indirin ve USB'ye BalenaEtcher ile yazdırın, işlem bitince yeni oluşan EFI bölümünün içindeki EFI klasörünü silin ve aşağıdaki EFI'yi atın. Sonrasında BIOS ayarlarını eksiksiz yapıp kuruluma geçmeyi deneyin. Eğer dualboot kuracaksanız diskinizden bir bölüm ayırıp biçimlendirin ve kurulumda tekrar o bölümü disk izlencesinden APFS olarak biçimlendirip kurun.

Teşekkür ederim yarın kuracağım sanırım. Bir sorun çıkarsa tekrardan yazacağım.

Ayrıca USB olmadan kurulum olmuyor mu

Oluyor ama onun için kurtarma dosyalarına ihtiyacınız var, yani online olarak kurmanız lazım. Buradaki adımları takip edip BaseSystem dosyalarını bir klasöre atın, şimdilik orada kalsın. Sonrasında disk yönetimine girip diskinizden 1024 MB küçültün, CMD'ye girip diskpart yazın ve sırasıyla aşağıdakileri yazın.

list disk
sel disk X (X küçülttüğünüz diskin numarası)
create part efi size=1024
format fs=fat32 quick
assign letter=X
exit

Sonrasında aşağıdan Explorer++'ı indirin ve yönetici olarak çalıştırıp X: bölümüne girin ve com.apple.recovery.boot isimli bir klasör oluşturun. Onun içine de BaseSystem dosyalarını atın. Sonrasında aşağıdan EFI'yi indirip klasörden çıkartın ve direkt X:'in içine atın, sonrasında kuruluma geçmeyi deneyin.

Hocam buradan yapılmıyor mu MB düşürmek? Hata veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…