MacOS imlecin yanında turuncu daire görünmesi

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf Gaming B660 Plus WIFI D4
İntel Core i5 12400F
Asus Tuf Gaming RTX 4070
Kingston Hyper X Fury 32 GB 3200mhz Ram
Meslek
Network Engineer
İşlemci
Apple M1 Pro
Herkese selamlar, bu sabahtan beridir MacBook üzerinde herhangi bir yere imleci götürdüğümde bazı zamanlar hemen çaprazında turuncu bir daire çıkıyor ve hareket ettirdiğimde gidip bazı yerlerde tekrardan geliyor. Daha önce bununla karşılaşan var mı? Nasıl kapatabiliriz ayarı nedir büyük ihtimalle bir klavye kombinasyonuna yanlışlıkla basmam sonucu olmuş da olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_3976.JPG
    IMG_3976.JPG
    382,3 KB · Görüntüleme: 37
Hayır, Genel oluyor gözüküp gidiyor.

Selamlar engin hocam paylaştığınız link için teşekkür ederim. Bu ayar yaklaşık 1 yıldır açık bende ilk kez böyle bir turuncu nokta ile karşılaştım. Ama garip bir şekilde belirtilen ayarı kapatınca sorun düzeldi.

Teşekkürler.
Sistemsel bir bug sanırım. Ben de macOS Sonoma kullanmıştım bir süre ama böyle bir problem hiç yaşamamıştım. Sistem güncellemelerini yapmakta da fayda var ama muhtemelen günceldir.

Sorununuzun çözülmesine sevindim. O ayarı cihazı yeniden başlattıktan sonra tekrar açtığınızda acaba yine turuncu daire çıkacak mı deneyebilir misiniz?

Sistemsel bir bug sanırım. Ben de macOS Sonoma kullanmıştım bir süre ama böyle bir problem hiç yaşamamıştım. Sistem güncellemelerini yapmakta da fayda var ama muhtemelen günceldir.

Sorununuzun çözülmesine sevindim. O ayarı cihazı yeniden başlattıktan sonra tekrar açtığınızda acaba yine turuncu daire çıkacak mı deneyebilir misiniz?

Öğle arasında makineyi restart ettim ve ayarı açtığımda turuncu nokta tekrar gelmedi.

İlginç bir sorun, dediğiniz gibi ya sistemsel bir bug oldu ya da yanlışlıkla bir erişilebilirlik kestirmesini aktif ettim.

Öğle arasında makineyi restart ettim ve ayarı açtığımda turuncu nokta tekrar gelmedi.

İlginç bir sorun, dediğiniz gibi ya sistemsel bir bug oldu ya da yanlışlıkla bir erişilebilirlik kestirmesini aktif ettim.
Çözülmesine sevindim hocam.

Başka arkadaşlar da konuyu görürse kısaca çözümü Sistem Ayarları > Erişilebilirlik > İmleç Denetimi kısmından "Yerini bulmak için fareyi salla" ayarını kapatıp makineyi yeniden başlattıktan sonra tekrar aktif etmek sorunu çözebiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı