Çözüldü macOS kuracak iken siyah bir ekran geliyor ve sonra Windows'u açıyor

  • Konuyu başlatan tec
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 1B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tec

Hectopat
Katılım
27 Kasım 2020
Mesajlar
82
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
macOS kuracak iken siyah bir ekran geliyor ve sonra Windows'u açıyor ve Clover ekranı gelmiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1647717010597.png

Boot sorununu çözdüm nasıl derseniz OC EFI kısmındaki (USB bölümü) EFI klasörünü USB'nin EFI bölümüne attım. Sonra o boot etti zaten.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
USB'deki klasörleri tamamiyle silin ve sonrasında linkteki EFI ile deneme yapın. İçerik olarak LAN, Wi-Fi'ı sürücü sayfanızdan yola çıkarak buldum. Wi-Fi'ın spesifik modeli yoktu, Intel olduğu yazıyordu sadece. Onun haricinde BT eklemedim, kurulum sonrası Wi-Fi çalışırsa BT'u da hallederiz. AppleALC(ses) layout olarak en fix olan 13'ü yazdım, tutma şansı yüksek. Spesifik bir Touchpad kexti eklemedim fakat klavye en azından kurulumda çalışacaktır diye düşünüyorum, kurulum sonrası Touchpad de halledilir. iGPU konusunda çözünürlüğünüzü, attığınız ekran görüntüsünden anlamış olsam da en başarılı HD 4000 FB girişimim değildi, o da halledilir.

En önemlisi; Windows'u silmeden kurun ki, kurulum sonrasında sorun yaşarsanız uğraşmayın.

i5-3210M_MojaveTest

OpenCore'da Reset NVRAM yapmayı unutmayın.


Burada Dual Boot yani Windows'u silmeden nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz. Catalina olması fark etmez, esasında OpenCore.
 
Şimdi EFI'yi ayarladım klasörü istediğiniz gibi yaptım. OpenCore açıldı ama direkt Install Mojave dedim 2 kez siyah ekran kaldı. Reset NVRAM yaptım tekrar denedim bu sefer boot listem değişti ve Windows'u açtı. Bir şey seçtikten sonra hep "End Set ConsoleMod" yazıyordu ve PC'yi yeniden başlatıyordu. Ondan sonra siyah ekran geliyor ya da Windows boot ediyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ama zaten BIOS yaptım kısıtlı olsa da. Secure Boot Disable, Other OS UEFI, VT-D disable yaptım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı