OpenCore macOS kurulumu açılmıyor

tariksuhakilic

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Samsung Odyssey G7 32" / Ryzen 9 5900X / MSI X570S Edge Max Wi-Fi / Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB Cl18 3600MHz / Sapphire Nitro+ SE RX 6800XT / Corsair H150 RGB / Corsair iCUE 5000X / Steelseries Apex Pro / Steelseries Rival 650 Wireless / MSI OPTIX G27CQ4 / Acer Nitro XV272S / Steelseries QcK 3XL Prism / 2x Samsung 980 Pro 1TB / Samsung 970 Pro 512GB / WD SN350 480GB / Samsung 970 Evo 250GB / Sandisk SSDPlus 480 / Corsair CX750F / G512SE Hero
RAM
Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 3600Mhz Cl18 (4400/18'de kullanıyorum.)
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Pro 512GB
Ekran kartı
Sapphire Nitro+ SE RX6800XT
Anakart
MSI X570S Edge Max WiFi
İşlemci
Ryzen 9 5900X
Merhaba, Sosyal üzerinden indirdiğim macOS Ventura kurulumunu USB'ye balenaEtcher ile yazdırdım. Aynı şekilde Sosyal üzerindeki EFI dosyasını indirdim. Sistemime uygun gözüken Config'i config.plist adı ile, agdpmod = pikera ekleyerek OC klasörüne aktardım (026-Desktop AMD Ryzen_Threadripper (12 Cekirdek)). OpenCore'u boot edip Ventura kurulumunu seçtikten sonra cihazım yeniden başlıyor, kurulum açılmıyor. En son nerede kaldığını çektim fakat konuyu yükledikten sonra, telefonum üzerinden fotoğrafı ekleyeceğim. (agdpmod = pikera eklemesem de aynı yerde cihaz yeniden başlamaya devam ediyor.)

Sistemim;
Ryzen 9 5900X
MSI X570S Edge Max Wi-Fi
Sapphire Nitro+ SE RX 6800 XT
Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 3600MHz CL18 (4400/18'de kullanıyorum.)
Kurulum yapmak istediğim SSD; Samsung 970 Pro 512 GB.

Teşekkürler.

Ventura kurulumunu seçtikten sonra OpenCore buraya kadar geliyor, sonrasında cihaz yeniden başlıyor.

Birkaç kez deneme yaptım, genel olarak bu hatayı aldım fakat, tek bir kere, bu tür yazılar geldi, hemen sonrasında ekranda yasak simgesi belirdi. Bu "yasak" simgesi var iken ekranda sol üstte komutlar yoktu. O seferde de, sanırsam kurulumu açmaya da başlamamıştı

Dosya Ekleri

• 9DA06E91-DBC8-4642-94D7-E85A96789AED.jpeg
    9DA06E91-DBC8-4642-94D7-E85A96789AED.jpeg
    716,6 KB · Görüntüleme: 105
Son düzenleme:
Tabii.

Kurulum açıldı 😊! Sorun tamamen USB mapping ile alakalıymış. Normalde ilk başlarda gerekmez diye düşünüyordum fakat anakart üzerindeki yalnızca bir adet olan Type-C portunu okuyor. Çoklayıcı ile klavye mouse ve flash belleği taktım. Buradaki EFI'lerden biri ile kurulumu başlatabildim. Teşekkür ederim. Kurulum sonrası diğer oluşacak sorunlara da bakacağım. Resizable bar, above 4G decoding açtıktan ve başka bir EFI'den NVRAM reset yaptıktan sonra siyah ekran sorunu da çözüldü.

Kurulum esnasında dondu :/. Tekrar deneyeceğim.

Hangi EFI'yi kullandığınızı paylaşır mısınız?

Kurulumun bitişine 12 dakika kala tekrar kurulum dondu. :(

Hangi EFI'yi kullandığınızı paylaşır mısınız?
Paylaşıyorum

Paylaşıyorum
EFI kuruluma giren kuruluma giriyor, 970 Pro 512GB'a kurarken 12 dakika kala donuyor. Bunun dışında, bazen boot etmiyor, yeniden başlatıyor. Bunu düzeltmek için BIOS' ta herhangi bir ayarı değişiyorum, boot ediyor. Teşekkürler.

Paylaşıyorum

EFI kuruluma giren kuruluma giriyor, 970 Pro 512GB'a kurarken 12 dakika kala donuyor. Bunun dışında, bazen boot etmiyor, yeniden başlatıyor. Bunu düzeltmek için BIOS' ta herhangi bir ayarı değişiyorum, boot ediyor. Teşekkürler.
12 dakika kısmında bazı cihazlar donabiliyor. Orada normalde cihaz kendini yeniden başlatıyor fakat bazenleri de orada ekran donabiliyor. Cihazı yeniden başlatın ve USB'den boot edip bu sefer "macOS Installer" seçeneğini kullanın. Ayrıca BIOS'ta değiştirdiğiniz ayar nedir?

12 dakika kısmında bazı cihazlar donabiliyor. Orada normalde cihaz kendini yeniden başlatıyor fakat bazenleri de orada ekran donabiliyor. Cihazı yeniden başlatın ve USB'den boot edip bu sefer "macOS Installer" seçeneğini kullanın. Ayrıca BIOS'ta değiştirdiğiniz ayar nedir?
Herhangi bir ayarı değiştirmek yetiyordu. Kendi EFI’mi şekillendirdim, şu an o da boot ediyor. Başlangıçta installer gözükmedi maalesef. Şu an o da 12. Dakikada, bakalım ne olacak

Herhangi bir ayarı değiştirmek yetiyordu. Kendi EFI’mi şekillendirdim, şu an o da boot ediyor. Başlangıçta installer gözükmedi maalesef. Şu an o da 12. Dakikada, bakalım ne olacak
Kendisi yeniden başlattı. Kendi efi dosyam ile kurulumu başlattım. MacOS installer de gözüktü. Fakat görüntü yok şu an (MacOS installer kısmından bahsediyorum). Sürekli olarak monitörüm açılıp kapanıyor şu an, ikinci monitörümde tık yok. En azından bios ayarı dediğim sorun artık yok. Fakat görüntü olarak HDMI ile bağladığım 3. Monitör kurulumda bile çalışmıyordu. DP ile bağlı 2 monitörüm çalışıyordu. Fakat şu an görüntü yok. Bekleyeceğim bir süre, 10 dakika falan. Umarım düzelir.

Kendisi yeniden başlattı. Kendi efi dosyam ile kurulumu başlattım. MacOS installer de gözüktü. Fakat görüntü yok şu an (MacOS installer kısmından bahsediyorum). Sürekli olarak monitörüm açılıp kapanıyor şu an, ikinci monitörümde tık yok. En azından bios ayarı dediğim sorun artık yok. Fakat görüntü olarak HDMI ile bağladığım 3. Monitör kurulumda bile çalışmıyordu. DP ile bağlı 2 monitörüm çalışıyordu. Fakat şu an görüntü yok. Bekleyeceğim bir süre, 10 dakika falan. Umarım düzelir.
Xhci ayarını kapatıp açıyordum*

Xhci ayarını kapatıp açıyordum*
Dayanamadım, kapatıp açtım; Apple logosu göründü! 28 dakika kaldı diyor. Bakalım, sonunda kurulacak mı… 😳

Son düzenleme:
Herhangi bir ayarı değiştirmek yetiyordu. Kendi EFI'mi şekillendirdim, şu an o da boot ediyor. Başlangıçta installer gözükmedi maalesef. Şu an o da 12. dakikada, bakalım ne olacak.

Kendisi yeniden başlattı. Kendi EFI dosyam ile kurulumu başlattım. macOS installer de gözüktü. Fakat görüntü yok şu an (macOS installer kısmından bahsediyorum). Sürekli olarak monitörüm açılıp kapanıyor şu an, ikinci monitörümde tık yok. En azından BIOS ayarı dediğim sorun artık yok. Fakat görüntü olarak HDMI ile bağladığım 3. monitör kurulumda bile çalışmıyordu. DP ile bağlı 2 monitörüm çalışıyordu. Fakat şu an görüntü yok. Bekleyeceğim bir süre, 10 dakika falan. Umarım düzelir.

Xhcı ayarını kapatıp açıyordum*

Dayanamadım, kapatıp açtım; Apple logosu göründü! 28 dakika kaldı diyor. Bakalım, sonunda kurulacak mı… 😳

Bakalım, bir ihtimal SSD'ye Firmware Update'i gerekebilir.

Kurulum bitti. Verdiği süre de bitti. Ne yazık ki süre bittikten sonra artık MacOS’u kurduğum diski boot etmiyor. Seçince cihaz yeniden başlıyor. Ağır çekim kayıt aldım, çünkü hızlı bir şekilde yazılar geçip cihazım yeniden başlıyor. iCloud . Bu sorun devam ederken, MacOS kurulumunu açmaya çalıştığımda kurulum hala sorunsuz bir şekilde açılıyor.

Son yaptığım ayarlamalar ile MacOS bazen boot ediyor, bazen boot etmeyip cihazı yeniden başlatıyor. Bu konu ve Intel bluetooth sorununu çözersem hiçbir sorun kalmamış olacak. Son EFI' yi biraz sonra paylaşacağım. İşlemci kısmı hatalı bir yeri kopyalamam sonucu oluştu fakat düzeltmeye uğraşmak istemiyorum doğrusu.
Ekran Resmi 2023-01-06 23.48.35.png

WiFi problemi var bir de, bağlanıyor fakat oldukça geç görüyor ve bağlanıyor. Bazen internet yok diyor. Benim için sorun yok, konum servisleri için kullanıyorum sadece, fakat çözüm var ise hayır da demem.

Kontrol ettiğimde grafik performansının oldukça düşük olduğunu fark ettim. Geekbench skoru 75k, (temel amacım oyun değil tabii ki, örnek vermek amaçlı denedim) CS:GO 25-50FPS arası. Onu geçtim, pencere animasyonlarında vs. bile FPS düşüşü görüyorum. Bunun bir çözümü var mı acaba?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı